Speltips, Schalke 04 – Borussia M’gladbach 18/3: Underdrivet favoritskap

Spelbloggare Publicerat: 17 mars 2016

Femman möter fyran i Bundesliga under fredagskvällen – Schalke 04 och Borussia M’gladbach. Förtroendet lämnar vi i värdens händer…

Sällan vi bjuds på såhär trevliga fredagsfajter! En match som mycket väl kan komma att betyda skillnaden mellan att vara på död mark eller inneha en av Europabiljetterna när spelåret ska summeras – toppskiktet, det bakom toppduon, är ju så pass tätt.

En pinne skiljer lagen åt. Upp till såväl CL-direktplatserna och ner till död mark är avstånden oerhört små. När var kampen om platserna till de europeiska rummen så här pass tajta – poäng- som kvalitetsmässigt?

Vad som sätter extra piff på den här matchen, är att det är två lag med helt skilda fotbollsfilosofier som drabbar samman. Schalke är mer stabila i den offensiva och defensiva balansen; har ”bara” stått för 37 baljor på 28 matcher mot Gladbachs 53 – dock med klart fler insläppta också.

Schalke är klar favorit

Schalke bröt en fin svit på två raka vinster och fyra utan förlust senast, borta mot tredjeplacerade Hertha Berlin. Inte helt rättvisande – det fanns möjligheter i massor att spotta in en eller ett par bollar. Uddlösheten har varit ett problem under perioder av spelåret…

Hur som helst; prestationen behöver de inte vara alltför missnöjda med och formen bör inte vara i fara. Hemmaspelet är klart mer solitt än det på bortaplan – resultatraden på Veltins Arena är 7-3-3.

Känns som en perfekt möjlighet att studsa tillbaka, faktiskt mot ett av seriens sämsta bortalag. Gladbach har bleka det bleka facit 3-2-7 på bortaplan och inte en enda av de sex senaste har vunnits; fyra förlorats och två slutat oavgjort. Vid upprepade tillfällen har oddssättarna bjudit på fina värdesiffror när laget är ute och reser i landet.

Gästerna har dessutom enorma skadeproblem – i backlinjen. Senast in på frånvarolistan är svenske Oscar Wendt, som under de senaste åren varit en av de mest betydande pjäserna för klubben. Långtifrån optimal truppsituation för Schalke också; bland annat Júnior Caicara, avstängd, är out – men bredden är okej.

Givetvis ska Schalke 04 vara större favoriter än oddssättarna antyder och de spelas med +0 mål (asian handicap) – insatsen tillbaka vid oavgjort – till smakrika 1,85x hos 10Bet.

Speltips:

Speltips: Schalke 04 +0 mål (asian handicap)
Odds: 1,85 (Jämför alla odds)
Bolag: 10Bet (Unik: 1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:30, fredag 18/3
TV:  eurosporttva logo (TV-tablå)
Stream:  eurosportplayer logo unibettv logo bet365tv logo Regler och villkor gäller.

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Schalke 04 2,50 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Oavgjort 3,65 titanbet logo
Borussia M’gladbach 2,95 unibet logo
Över 2,5 mål 1,61 redbet logo
Under 2,5 mål 2,45 mybet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: