Speltips, Schalke 04 – Dortmund 10/4: Kortspel från derbyt

Spelbloggare Publicerat: 10 april 2016

Ett av Tysklands mest hetlevrade fotbollsderbyn väntar under söndagseftermiddagen – Schalke 04 mot Borussia Dortmund. Ett spelbolag sticker ut på kortmarknaden och vi är inte sena med att utnyttja deras miss.

Revierderbyt lockar intresse från hela världen. Dels är det två storklubbar i Europa, som båda är uppe och nosar i toppen av den tyska förstadivisionen, och sedan finns en historia av bitsk rivalitet och fantastiska fotbollsmatcher mellan dem.

Rent sportsligt handlar det för Schalkes del om Europastriden. Med en match mindre spelad än sjätteplacerade Mainz 05, har man en pinne upp dit. Eftersom skiktet bakom toppduon bestående av Bayern München och Dortmund är så pass tätt lever även hoppet om en CL-biljett i allra högsta grad.

Dortmund ska måste vinna för att haka på spurtande Bayern München. Vid händelse av en seger skulle det skilja fem pinnar upp till dem med då lika många fajter kvar. Guldet kommer med all sannolikhet hamna hos de senaste årens dominanter – det enda Dortmund kan göra nu är att försöka vinna återstående matcher och sedan hoppas på det bästa.

Betyder mindre för Dortmund

Det är förstås extremt starka känslor inblandade i ett derby som detta, vilket i sin tur brukar betyda att det tenderar att spåra ur lite på planen; med rena kapningar till tjuvnyp.

Trots all heder – den här fajten betyder mer för Schalke än Dortmund. De slåss om Europabiljetterna medan Dortmund mer eller mindre redan är klara tabelltvåor och EL-kvartsfinalreturen mot Liverpool väntar redan under kommande arbetsvecka. Stort fokus på den.

Även Thomas Tuchel, bortatränaren, har tryckt på att det sannolikt är en fördel för dem med de här fajterna mot Liverpool – att det drar bort lite fokus.

Gynnar det inte dem sportsligt, borde det ändå innebära att det inte är samma liv och död-känsla som för Schalke. Borde tala för färre tjuvnyp och huvudlösa kapningar och i sin tur – färre kort.

På hemmaplan snittar Schalke 1,6 ostskivor mot motståndarnas 1,8. Dortmunds bortastatistik är 1,2-2,2. Rätt klar statistik som visar på varåt det barkar i ”kortmatchen”.

Bwin betalar så lite som 1,48x för att Schalke ska drabbas av flest ostskivor och det är självklart inte spelbart, men på en liknande marknad – med även de röda inräknade – betalar William Hill hela 1,80 x insatsen för samma spel. Spelas med glädje!

Speltips:

Speltips: Flest kort: Schalke 04
Odds: 1,80 (Jämför alla odds)
Bolag: William Hill (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 15:30, söndag 10/4
TV:  eurosporttva logo (TV-tablå)
Stream:  eurosportplayer logo unibettv logo bet365tv logo Regler och villkor gäller.

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor: / Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.
Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 


Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: