Speltips Schalke 04 – Dortmund 11/3: Ruhrderby

Martin Efvergren Publicerat: 11 mars 2023

De eviga rivalerna Schalke 04 och Borussia Dortmund gör upp i den 24:e omgången av Bundesliga. Matchen spelas lördagen den 11 mars 2023 med avspark kl 18:30.

Schalke 04 – Dortmund

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

FC Schalke 04 är tillbaka i Bundesliga efter en sejour i andraligan, men det har inte varit någon enkel omställning. Inför den här helgens omgång ligger man näst sist i det mycket jämna bottenskiktet av tabellen. De fyra sista lagen står samtliga på 19 poäng efter 23 spelade matcher och Schalke är ett av de formstarkaste av bottenlagen.

I det här pressade läget har Schalke 04 framförallt hittat en defensiv stabilitet att förlita sig på. Förra helgen höll man återigen nollan då man vann med 2-0 borta mot bottenkonkurrenten Bochum. I omgången dessförinnan vann man mot en annan bottenkonkurrent då man slog Stuttgart hemma med 2-1.

Därmed har man endast släppt in ett enda mål på de sex senaste matcherna. Detta då mötet mot Stuttgart föregicks av fyra raka 0-0-matcher.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Målsnåla Schalke

Samtidigt som Schalke slåss för sin överlevnad i botten av Bundesliga så ser lokalrivalen Borussia Dortmund ut att kunna utmana FC Bayern om ligatiteln. Inför den här omgången står både Dortmund och Bayern på 49 poäng och toppar därmed tabellen fem poäng före Union Berlin.

Inför veckans CL-åttondelsfinal mot Chelsea hade Dortmund staplat tio raka segrar. Den sviten skulle dock komma att ta slut på Stamford Bridge då man föll med 2-0 i en spelmässigt jämn tillställning.

I Bundesliga kommer Edin Terzics manskap från en viktig 2-1-seger hemma mot RB Leipzig och nu gäller det att hitta tillbaka på vinnarspåret efter besvikelsen i London. När Dortmund och Schalke möttes i höstas vann de förstnämnda med 1-0 och har därmed vunnit de fyra senaste av dessa Ruhrderbyn.

Lagen befinner sig alltså diametralt olika ändar av tabellen, men det är inte sällan som den faktorn sätts ur spel i den här typen av rivalmöten. Dortmund gäller emellertid som ganska klara favoriter hos oddsmakarna.

Trots tabelläget lär Schalke komma med en god känsla. Deras facit med endast ett insläppt mål på de sex senaste är remarkabel, i synnerhet i den här annars så målglada ligan.

Dortmund har sett väldigt stabila ut på sistone men jag tar inte alls för givet att man kommer få med sig tre poäng från den här matchen. Jag räknar med att Schalke 04 kommer att fortsätta försvara sig väl och att det här blir jämn och tät batalj. Mitt spel blir att det kommer göras under 3 mål (asian handicap) till 1.78 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos Expekt – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 3 mål (asian)
Odds: 1.78
Bolag: Expekt
Spelstopp: 18:30, lördag 11 mars
TV: 
Stream:  viaplay logo