Speltips, Schalke 04 – Hoffenheim 18/12: Nytt målspel – nu från Tyskland

Spelbloggare Publicerat: 18 december 2015

Veltins-Arena är platsen och de som ska slåss om de tre pinnarna är Europajagande Schalke 04 och nästjumbon Hoffenheim. Oddssättarna tror på en målrik batalj – vi är inte lika säkra på den saken.

Målet, det är förstås en Europaplats. Om man lyckas? En helt annan sak. Schalke är svåra att få grepp om – har de material för toppen eller ej? Prestationerna är hur som helst tvetydiga. För tillfället är klubben placerade på åttondeplats med resultatraden 7-3-6, men faktum är att bara målskillnad skiljer upp till topp sex, vilka alla slussas vidare ut i Europa. Oerhört jämnt skikt av tabellen.

Hoffenheim, som faktiskt var uppe på den övre tabellhalvan senast förra året, hittas på nästjumboplatsen. Det finns fortfarande kvalité i truppen och den borde räcka till att kunna säkra kontraktet utan problem, men Huub Stevens manskap har förbannat svårt att vinna fotbollsmatcher – bara 2 stycken på 16 matcher. Däremot är man hyfsat svåra att slå; bara torskat en matcher mer än Schalke.

Hoffenheim är stabila bakåt

Oddssättarna är starka i sin tro om att det här kommer bli en målrik batalj – det är inte vi. Det är enkelt att förstå hur de resonerar, men det finns starka faktorer som talar för att det istället kan bli 90 tillknäppta minuter på Veltins-Arena.

Vad oddssättarna tänker på är förstås målsnittet i Schalkes matcher – ~2,8 stycken per match. Inte överdrivet mycket, men siffran har också ökat på senare tid. Fyra av de fem senaste i serien har klivit över 2,5-målslinan medan det varit snålare av den varan i Europa.

Men att påstå att Schalke är en målmaskin vore att ta i, eller rättare bestämt – felaktigt. 22 mål på 16 matcher är minst av alla i topp åtta av tabellen, däremot har man släppt in näst flest av dem.

Passande andra halva av matchen i Hoffenheim, om man sitter på ett underspel. De är, som nämnt, svåra att slå och det blir sällan direkta målpartaj när i deras matcher. Sex av de sju senaste har klivit under 2,5 mål och fem av dem under 1,5. Defensiven är stabil, men framåt är hoten få – därav alla kryssen.

Inte mycket som hänt på skadefronterna som bör påverka spelet nämnvärt. Skadekollen rapporterar att Hoffenheims offensiva mittfältare Steven Zuber missar matchen och Schalkes ytterback Dennis Aogo likaså.

Under 2,5 mål spelas till finfina 2,20x hos Expekt.

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 2,20 (Jämför alla odds)
Bolag: Expekt (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:30, fredag 18/12
TV:  eurosporttva logo (TV-tablå)
Stream:  eurosportplayer logo unibettv logo bet365tv logo Regler och villkor gäller.

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Schalke 04 1,70 betsafe logo
Oavgjort 4,05 mybet logo
Hoffenheim 5,25 titanbet logo
Över 2,5 mål 1,72 redbet logo
Under 2,5 mål 2,20 expekt logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: