Speltips Schweiz – Andorra 12/9: Toppen mot botten

Martin Efvergren Publicerat: 12 september 2023

Gruppettan Schweiz tar emot jumbon Andorra i kvalet till EM 2024. Matchen spelas tisdag den 12 september 2023 med avspark kl 20:45.

Schweiz – Andorra

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Schweiz har kopplat greppet om förstaplatsen i EM-kvalets grupp I. De toppar tabellen med två poäng ner till Rumänien efter att samtliga lag har spelat fem matcher. Andorra är gruppens jumbo med sina två inspelade poäng.

Schweiz inledde EM-kvalet på bästa sätt i våras då man kunde besegra Belarus och Israel med klara siffror. Därefter har det dock gått något knackigare. Vid den senaste landslagssamlingen i juni vann man först ”bara” med 2-1 borta mot Andorra och därefter tappade man en 2-0-ledning till 2-2 i slutminuterna mot Rumänien.

I lördags blev sedan resultatet detsamma då man ställdes mot Kosovo på bortaplan. Även i den här matchen släppte Schweiz in ett kvitteringsmål i matchens sista minuter.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Andorra håller ihop det

Andorra har förstås inga höga förväntningar på sig och utifrån sina förutsättningar får man säga att de har gjort det bra. Det har visserligen bara blivit två poäng så här långt, men samtliga matcher har varit resultatmässigt jämna.

Den första poängen tog man mot Kosovo på bortaplan i våras och den andra inkasserades i lördags då man spelade 0-0 hemma mot Belarus. Senast man mötte Schweiz stod man upp på ett bra sätt, framförallt i den andra halvleken som man vann med 1-0.

Trots att Andorra har hållit ihop det på ett bra sätt genom det här EM-kvalet så är det ändå Schweiz som gäller som storfavoriter här. Ett rakt spel på hemmalaget ger endast omkring 1.03 gånger insatsen.

Allt talar ju för att Schweiz kommer att vinna den här matchen, men de har inte sett alltför stabila ut i de senaste matcherna och de sena poängtappen lär inte ha stärkt självförtroendet. Samtidigt har Andorra visat sig vara klart mer svårslagna än vad man på förhand kunde tro. Mitt spel blir därför Andorra +3.5 (asian hcp) till 1.68 gånger pengarna hos Betinia.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Andorra +3.5 (asian hcp)
Odds: 1.68
Bolag: Betinia
Spelstopp: 20:45, tisdag 12 september 2023
TV: 
Stream:  viaplay logo