Speltips Schweiz – Frankrike 28/6: Favoriten håller

Martin Efvergren Publicerat: 27 juni 2023

Schweiz och Frankrike gör upp i den sista omgången av gruppspelet i U21-EM 2023. Matchen spelas onsdag den 28 juni med avspark kl 20:45 i Cluj, Rumänien.

Schweiz – Frankrike

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Inför den sista omgången av gruppspelet i U21-EM 2023 är det tre lag i grupp D som gör upp om två kvartsfinalplatser. Bäst utgångsläge har Frankrike som vunnit båda sina matcher. Därefter står både Schweiz och Italien på tre poäng medan Norge, som kammat noll, inte har någon chans till avancemang.

Schweiz inledde ganska tveksamt i premiären mot Norge, men kunde växa in i matchen. Man lyckades då vända ett 1-0-underläge till seger med 2-1 i en spelmässigt jämn tillställning.

Söndagens möte mot Italien var man heller inte med från start. Redan efter elva minuter låg man under med 2-0 och i halvtid var ställningen 3-0 till Italien. I den andra halvleken blev det sedan ombytta roller då Schweiz rivstartade med två snabba mål. Närmre än så kom man dock inte och matchen slutade 3-2 till Italien.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Schweiz måste gå framåt

Frankrike har vunnit båda sina matcher med uddamålet, men är ännu inte klara för avancemang då även Italien och Schweiz kan sluta på tre poäng. Om Schweiz vinner den här matchen samtidigt som Italien slår Norge så blir den målskillnadshistoria mellan de tre topplagen.

Frankrike har emellertid en bra grund att stå på och den skaffade man sig primärt tack vare en fin insats i premiären mot Italien. Där var man det något vassare laget och kunde vinna med 2-1. I söndags gjorde man sedan vad som krävdes för att ta tre poäng mot Norge. Crystal Palace-spelaren Michael Olise gjorde då matchens enda mål när Frankrike vann med 1-0.

Frankrike gäller som favoriter inför den här matchen, men för deras del räcker det med ett kryss för att gå vidare. Samtidigt är Schweiz piskade att vinna och kommer sannolikt vara framåtlutade i sitt angrepp på matchen.

Med tanke på den individuella kvalitet som finns i detta Frankrike har jag svårt att se att Schweiz ska kunna skrälla här. Schweiz måste gå framåt och det tror jag kan straffa sig om Frankrike ges ytor till omställningar. Mitt spel blir att Frankrike vinner till 1.83 gånger pengarna hos Coolbet.

  Rygga spelet hos Coolbet – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Frankrike vinner
Odds: 1.83
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 20:45, onsdag 28 juni 2023
TV: 
Stream:  svtplay logo