Speltips Schweiz – Israel 28/3: Favoriten håller

Martin Efvergren Publicerat: 28 mars 2023

Schweiz tar emot Israel i den andra omgången av EM-kvalet. Matchen spelas tisdagen den 28 mars 2023 med avspark kl 20:45.

Schweiz – Israel

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Schweiz rivstartade EM-kvalet med att köra över Belarus på bortaplan medan Israel delade på poängen hemma mot Kosovo. De förstnämnda toppar därmed gruppen före Rumänien som besegrade Andorra i lördags.

Murat Yakins landslag har gjort det väldigt bra under en längre tid och gäller som klara favoriter i den här gruppen. I vinterns VM tog man sig vidare till åttondelsfinal efter segrar mot Kamerun och Serbien. Med tanke på att man hade besegrat både Spanien och Portugal i höstens Nations League var prestationerna i VM ingen stor sensation.

I lördagens bortamöte mot Belarus fortsatte man på inslagen väg. Renato Steffen visade då vägen genom att göra ett hattrick som gav 3-0 redan efter en knapp halvtimme. I den andra halvleken utökade man till en klar 5-0-seger.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Ett stabilt Schweiz

Israel var en frisk fläkt i det senaste VM-kvalet. Man bjöd då på en underhållande och offensiv fotboll som innebar många målrika matcher. Totalt hade man en målskillnad på 23-21 över tio matcher. Det gav till slut en tredje plats i gruppen efter Skottland och Danmark men före, bland andra, Österrike.

Det finns med andra ord gott om offensiva kvaliteter i detta Israel. Den starkast lysande stjärnan just nu är helt klart yttern Manor Solomon som tagit Premier League med storm sedan han anlände till Fulham i januari.

Solomon spelade fram till Israels enda mål i lördagens hemmamöte mot Kosovo. Det målet innebar en kvittering till 1-1 som sedan stod sig matchen ut. Ett tungt poängtapp för israelerna som var det dominerande laget i stora delar av matchen.

Schweiz gäller nu som klara favoriter inför det här mötet. Ett rakt spel på hemmalaget ger endast omkring 1.37 gånger insatsen.

Israel har en relativt hög högstanivå, men mot ett väldigt stabilt Schweiz tror jag att man får det tufft. Offensivt kan Israel hota, men vi ska också med oss att Murat Yakins manskap endast släppte in två mål i hela VM-kvalet då man vann sin grupp före Italien.

I den här matchen lär israelerna främst få inrikta sig på att spela försvarsspel och det är inte deras bästa gren. Mitt spel blir därför Schweiz -1.5 (asian handicap) till 2.06 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos Expekt – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Schweiz -1.5 (asian)
Odds: 2.06
Bolag: Expekt
Spelstopp: 20:45, tisdag 28 mars
TV: 
Stream:  viaplay logo