Speltips Schweiz – Norge 25/7: Pressade norskor

Martin Efvergren Publicerat: 25 juli 2023

Viktiga poäng står på spel när Schweiz och Norge gör upp i den andra omgången av gruppspelet i VM 2023. Matchen spelas tisdag den 25 juli med avspark kl 10:00 svensk tid.

Schweiz – Norge

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Schweiz gör nu sitt fjärde stora mästerskap, men har ännu inte slutat bättre än trea i gruppspelet. I förra sommarens EM lyckades man bara ta en poäng då man, bland annat, föll med 2-1 i en jämn match mot Sverige.

Nu är man i ett läge där möjligheterna till avancemang ser gynnsamma då gruppen tillsammans med Norge, Filippinerna och Nya Zeeland är den på pappret svagaste i detta VM.

I premiärmatchen ställdes Schweiz mot ett Filippinerna som på förhand var gruppens stora underdog. De försvarade sig emellertid ganska väl, men i slutet på den första halvleken kunde Ramona Bachmann spräcka nollan på straff. I den andra halvleken fortsatte Schweiz att kontrollera händelserna och vann till slut matchen med 2-0.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Tät tillställning

Norge kommer från ett EM förra sommaren som man helst bara vill glömma. Man föll då samman fullständigt i 8-0-förlusten mot England i gruppspelet och därefter blev det förlust även mot Österrike.

Sedan dess har man en ny förbundskapten i Hege Riise och siktet var inställt på revansch och upprättelse i detta mästerskap. Det bränslet hjälpte dock föga i premiären mot Nya Zeeland i torsdags. Norge såg inte på något vis vassare ut än vad man gjorde för ett år sedan och det blev en matchbild som passade värdnationen klart bättre. Därför var det heller inte orättvist att Nya Zeeland kunde ta sin första mästerskapsseger med slutresultatet 1-0.

Norge gick in som favoriter att vinna den här gruppen, men nu ser det hela väldigt öppet ut. Den bleka insatsen mot Nya Zeeland till trots så är det ändå norskorna som gäller som favoriter även inför den här matchen. Ett rakt spel på att Norge vinner ger omkring 2.15 gånger insatsen.

På det berömda pappret är Norge ett bättre lag än Schweiz, men en premiärförlust var det sista det här nyligen så kritiserade norska landslaget behövde. Nu sätts den mentala styrkan på prov och jag tror att det här kommer att bli en jämn kamp.

Riise har haft för ambition att sätta en bättre defensiv balans, men mot Nya Zeeland var det offensiven som inte var tillräckligt vass. Här lär man ställas mot ett lågt försvarande Schweiz där ytorna kommer vara små. Därför tror jag på en mer tillknäppt tillställning och mitt spel blir att det kommer göras under 2.5 mål totalt till 1.68 gånger pengarna hos Coolbet.

  Rygga spelet hos Coolbet- Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2.5 mål
Odds: 1.68
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 10:00, tisdag 25 juli 2023
TV:  viaplay logo
Stream: