Speltips Schweiz – Tyskland 6/9: Favoriten håller

Martin Efvergren Publicerat: 6 september 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Schweiz tar emot grannlandet Tyskland i den andra gruppspelsomgången av Nation Leagues högst rankade grupper. Här finner jag spelvärde i att favoriten Tyskland gör jobbet.

  Rygga vårt speltips hos Coolbet!
Annons. Nya kunder hos Coolbet. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Joachim Löw har lett det tyska landslaget sedan 2006 och trots ett misslyckat VM-slutspel 2018 är han fortfarande kvar vid rodret. Kontinuitet har visat sig vara en vägvinnande faktor i många sammanhang och inte minst vad det gäller landslagsfotboll. Löws trupp har dock ömsat en del skinn sedan 2018 och under EM-kvalet såg man åter ut som den maskin vi vant oss vid att Tyskland är.

Den första matchen av Nations League, där man i torsdags ställdes mot Spanien, fick dock inte mindre roligt slut då spanjorerna kvitterade tyskarnas 1-0-ledningen i den 95:e minuten. Att det var längesedan landslagen samlades var ganska tydligt och trots väldigt många klasspelare på planen hos båda lagen var det emellanåt en något hafsig tillställningen.

Tyskland blev ju utslagna av, bland annat, Sverige i gruppspelet av VM 2018 medan Schweiz fick respass av det svenska landslaget i åttondelsfinalen. Men också de reste sig efter det och vann sin EM-kvalgrupp före Danmark och på senare år har man etablerat sig som ett av Europas bästa landslag.

Bosniern Vladimir Petkovic har lett laget sedan 2014 och har under sin tid successivt lyft Schweiz till den höga nivå man numera håller. I torsdags blev det dock förlust med 2-1 borta mot ett skickligt Ukraina. Förutom Tyskland så är alltså Spanien det fjärde laget i den här tuffa gruppen och i och med förlusten mot Ukraina är Schweiz redan nu i ett ganska stort behov av att ta poäng i den här matchen.

Tyskland är bättre och spetsigare

Granit Xhaka blev nyligen utnämnd till ny lagkapten för det schweiziska landslaget och det är runt honom som Petkovic bygger sitt spel. Mot Ukraina formerade man en defensivt präglad 5-4-1-formation med Xhaka centralt på mittfältet och Haris Seferovic (som gjorde lagets enda mål) som ensam anfallare och uppspelspunkt.

Offensivt ser Schweiz inte riktigt lika vassa ut som tidigare och vi kan nog räkna med ett ganska defensivt balanserat lag även i den här matchen. Åtminstone initialt, men ju längre matchen lider – beroende på ställningen – bör ändå Schweiz känna att man har ganska starka incitament till att gå framåt. Gruppen är väldigt svår men på hemmaplan behöver man helst vinna om man ska ha med en topplacering att göra.

Jogi Löw har förändrat en del i det tyska laget både vad gäller spelartruppen och spelsystemet. Mot Spanien formerade man en trebackslinje med Timo Werner som spets med Leroy Sané (som är tillbaka efter petningen från senaste VM-truppen) strax bredvid.

Tyskland är förstås det bättre laget på pappret här och Schweiz hemmaplansfördel blir mindre betydelsefull i dessa tider. Tyskarna var något bättre än Spanien senast och med den matchen och det tempot i sig bör man kunna höja sig ytterligare i den här matchen.

Schweiz är välorganiserade och trygga i vad man ska göra men risken är att man kommer bli alltför tillbakatryckta här. Samtidigt är inte det här en grupp där man kan kryssa sig fram och i synnerhet inte då man förlorade första matchen mot Ukraina.

Här finner jag därför ett klart spelvärde i att det bättre laget, Tyskland, kommer att vinna den här matchen till fina 1.91 gånger insatsen hos Coolbet.

Annons:
  Rygga spelet hos Coolbet – Få upp till 100 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Tyskland vinner
Odds: 1.91
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 20:45, söndag 6 september 2020
TV:   cmorefotboll logo  tvtolv logo
Stream:  cmoreplay logo