Speltips Sevilla – Almeria 26/9: I poängbehov

Martin Efvergren Publicerat: 26 september 2023

Det är två lag i stort poängbehov som möts när Sevilla tar emot Almeria i den sjunde omgången av La Liga. Matchen spelas tisdag den 26 september 2023 med avspark kl 19:00.

Sevilla – Almeria

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Sevilla kommer från en säsong som, minst sagt, blandade och gav. I La Liga var man en stor besvikelse då man länge tampades i botten samtidigt som man också gick och vann Europa League för sjunde gången.

Framförallt inledde man förra säsongen väldigt svagt och behovet av en bättre start på ligaspelet var stort. Så har det dock inte riktigt blivit då man föll i de två första matcherna mot Alaves och Girona. Därefter kunde man emellertid ta en knapp seger hemma mot Las Palmas. Därefter spelade man 1-1 hemma mot Lens i CL-premiären och i lördags spelade man en jämn match borta mot Osasuna som förblev mållös. Därmed står Sevilla på fyra poäng efter fem spelade ligamatcher.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Fördel hemmalaget

Almeria lyckades, med och näppe, hänga kvar i La Liga förra säsongen. Man slutade då på 17:e plats med en poängs marginal ovanför nedflyttningsstrecket.

Till den här säsongen har Vicente Moreno tagit över huvudtränarposten, men det har inte inneburit något lyft. Efter sex spelade omgångar är man fortfarande utan seger och totalt har man endast skrapat ihop två poäng. Det gör att man ligger sist i tabellen inför den här omgången.

Almeria kommer nu senast från sin kanske bästa insats så här långt. Detta då man, till stora delar, hade övertaget i hemmamötet mot Valencia i lördags. Trots det fick man nöja sig med en poäng då matchen slutade 2-2.

Sevilla och Almeria möttes senast i mars och det var då de förstnämnda som vann på hemmaplan med 2-1. När de nu möts igen gäller Sevilla som favoriter till ett speltips omkring 1.58 gånger insatsen.

Efter att ha släppt in fyra mål i premiären ser Sevilla i alla fall ut att ha fått ordning på sitt försvarsspel. De har hållit nollan i sina två senaste ligamatcher och det är en bra grund när man nu ställs mot ett Almeria som släppt in för många enkla mål.

Sevilla möter Barcelona borta redan på fredag och är nu pressade att vinna den här matchen. Jag tror dock att man har goda chanser att lösa den uppgiften även om deras offensiv har sett något krampaktig ut i de senaste matcherna. Mitt speltips blir att Sevilla vinner samt att det görs under 3.5 mål totalt till 2.28 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos Expekt – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Sevilla & under 3.5 mål
Odds: 2.28
Bolag: Expekt
Spelstopp: 19:00, tisdag 26 september 2023
TV: 
Stream:  tv4sport logo