Speltips, Sevilla – Athletic Bilbao 14/4: Kommer spiken i kistan?

Spelbloggare Publicerat: 13 april 2016

+

Returen i det helspanska Europa League-kvartsfinaldubbelmötet mellan Sevilla och Athletic Bilbao lurar runt hörnet. Sevilla sitter i förarsätet och vi tror att de kommer sätta dolken i hjärtat på sina motståndare inför hemmapubliken.

Sevilla, som inte förmår att kunna vinna bortamatcher i den inhemska serien, lyckades vinna den inledande fajten på San Mamés, där Bilbao brukar vara starka, i det här dubbelmötet med två mål mot ett efter att ha vänt på steken under den avslutande halvan av fajten. 2-1-baljan kom i den 83:e minuten från inhopparen Iborra, som var en av flera spelare med bra fart under fötterna.

Nu står marknaden över vilken sida som ska avancera vidare i – 1,13 mot 7,00 x insatsen. Favoritskapet är med andra ord urstarkt för Sevilla, som ruckat på flera av de absolut största europeiska jättarna, bland annat Barcelona och Real Madrid, på hemmaplan detta spelår.

Under slutet av förra veckan förlorade Sevilla med 1-2 borta över Valencia efter att motståndarna skyfflat in spiken i kistan i den andra stopptidsminuten av den andra halvleken. Surt – och det innebär att en biljett ut i Europa kan bli svår att kamma hem. Lättare blir det inte i och med att just Athletic Bilbao städade undan Rayo Vallecano med uddamålet i en parallell fajt.

Truppstatusen är bra för båda parter inför matchen. Inte speciellt stora bekymmer och de mest betydande pjäserna finns tillgängliga.

Minusstatistik på bortaplan

Kan Bilbao vända på det här?

Absolut inte, det är i alla fall känslan på förhand. Att vända 1-2 till vinst borta mot Sevilla – det är få som klarar av.

På hemmaplan är Sevilla en mardröm för vilken klubb som helst att ställas mot. Innan den oväntade serietorsken mot Real Sociedad i början av månaden, hade 17 raka fullpottare radats upp på Ramón Sánchez Pizjuán – däribland mot Real Madrid, Juventus och Villarreal.

På hemma- kontra bortaplan är Sevilla helt enkelt två helt skilda maktfaktorer. Samma tendenser, fastän inte i närheten av lika starka, finns i Bilbao – av de klubbarna i topp sex av Primera División är man de enda som har minusstatistik på resande fot med 6-2-8 i resultatraden.

Nu är dessutom krysset ett oönskat resultat för Athletic Bilbao, vilket innebär att de måste sätta i växeln vid ett eventuellt oavgjort resultat en bit in i andra halvlek, och det betyder i så fall att positionerna måste pushas uppåt – något som i sin tur skulle betyda att Sevilla får stora ytor att kontra på och sätta spiken i kistan.

Den raka ettan finns till 2,05 x insatsen hos Bet365. Polletter – in!

Speltips:

Speltips: Sevilla vinner, rak etta
Odds: 2,05 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 21:05, torsdag 14/4
TV:  eurosporttva logo (TV-tablå)
Stream:  eurosportplayer logo dplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: