Speltips, Sevilla – Barcelona 6/11: Fantastisk kvällsmatch – och vi höjer spelnivån

Spelbloggare Publicerat: 5 november 2016

Söndagen bjuder på en riktig höjdare från spanska Primera División – extremt hemmastarka Sevilla välkomnar Barcelona till Estadio Ramón Sánchez Pizjuán. Vi höjer svårighetsnivån rejält och investerar i en 4,00-taggare.

Är Sevilla redo att utmana de senaste årens dominerande trio i Primera Division, bestående av just Barcelona, Real Madrid och Atlético Madrid? 10 matcher in i serien kan de i alla fall ännu inte räknas bort – och den här matchen kan bli ännu ett prov på huruvida man håller eller ej.

Inför matchen är Sevilla nummer fyra i tabellen och Barcelona tvåa, med en pinne som skiljer dem åt. Tätt upp till Real Madrid på toppen av kullen också. En hemmavinst skulle alltså innebära att katalanerna passeras.

Det är med bitter smak i munnen Barcelona kommer hit; från en 1-3-förlust borta mot Manchester City. Haft en del plumpar under spelåret, så visst finns det mer att önska av detta stjärnspäckade.

Skrällbud!

Givetvis ska Barcelona vara favoriter i en match som denna, men ändå sårbara sådana.

Sevilla har stor kvalitet och är i superb form; 6-1-0 i formraden. Senast krossades Dinamo Zagreb med 4-0 i en fantastiskt utförd match. Helt annan typ av motstånd, men ändå styrkebesked.

På hemmaplan är Sevilla en av de ledande krafterna i fotbolls-Europa; brukar kunna pressa de största jättarna och har alltid ett fantastiskt facit.

Känns inte alls så stabilt i Barcelona som det brukar. 1-3-förlust i veckan CL-fajt mot Manchester City och vann dessförinnan ”bara” med 1-0 över tokjumbon Granada här i Primera División. En av orsakerna? Den välfyllda skadelistan.

Gerard Pique, Andrés Iniesta, Jordi Alba, Aleix Vidal och Jeremy Mathieu saknas allihopa för Barcelona. Brutala avbräck och framförallt Iniestas kreativitet kommer saknas på mittfältet.

Gabriel Mercado står som avstängd för Sevilla, men annars få orosmoment.

Förra året identiska möte slutade 2-1 till Sevilla – samma visa på nytt nu?

Sevilla +0 mål (asian handicap) – insatsen tillbaka vid oavgjort – spelas till 4,00 x insatsen hos Unibet. Om du saknar ett konto hos dem – öppna ett och erhåll 1 000 kronor i välkomstbonus här!

Speltips:

Speltips: Sevilla +0 mål (asian handicap)
Odds: 4,00 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, söndag 6/11
TV:  Viasat Sport Premium (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo bet365tv logo Regler och villkor gäller. unibettv logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: