Speltips, Sevilla – Basel 17/3: Nu blir det att åka av, Basel…

Spelbloggare Publicerat: 16 mars 2016

Sevilla borta och Sevilla hemma är två helt skilda fotbollslag – när returfajten mot Basel väntar på Ramón Sánchez Pizjuán, har vi en känsla över hur det kan sluta.

Precis som väntat bjöds det på en tät kamp i Schweiz mellan dessa två parter; matchen slutade mållös, vilket innebar att vårt +0,5-målsspel (AH) på Basel satt till 1,75 x polletterna – ett odds som hade droppat ner i marken till avspark. Galet spelvärde, så usla som Sevilla är på resande fot.

Som resultatet antyder, var matchen – inte helt sällan är det så i den första matchen av två i dubbelmöten som detta – ett sömnpiller. Under den första halvleken skapades mer eller mindre ingenting av värde och även fast tempot höjdes någorlunda de avslutande 45 minuterna, talade rapporter om att det fortsatt var – chanssnålt och av bristande underhållningsvärde.

Det är kanske lite förvånande att Basel inte försökte sätta starkare ton i matchen, eftersom det ska mycket till för att inte förlora borta mot ett extremt hemmastarkt Sevilla – på Ramón Sánchez Pizjuán har de bland annat värjt undan Real Madrid och Barcelona under spelåret.

Dubbelt betalt för minushandikappet

Sist var det Basel som underskattades – nu anser undertecknad det vara Sevilla. Gillar starkt flera spel till deras favör.

På hemmaplan är Sevilla, som nämnt, en helt annan maktfaktor kontra på resande fot. Att de, som femma i Primera División, ännu inte vunnit en enda bortamatch – som enda lag i serien faktiskt – visar på hur stor skillnaden är. På hemmaplan har de, alla turneringar inräknade, vunnit 16 matcher efter varandra – mot bland annat Juventus, Barcelona och Real Madrid.

Klart enklare uppgift nu, än de nämnda ovan. Basel dominerar förvisso serien hemma i Schweiz med järnhand, men har en bit upp till just Sevilla, som i sin tur har en bit upp till den absoluta europeiska toppen. Det ska skilja flera snäpp kvalitetsmässigt.

Gästerna har dessutom en tuff skadesituation i truppen. Många betydande pjäser out och här är även Walter Samuel, med ett förflutet i bland annat Real Madrid och Inter, avstängd. Steven N’Zonzi, avstängd även han, saknas för Sevilla. Betydande avbräck, men fransmannen ska kunna ersättas på ett okej sätt.

Sevilla -1,25 mål (asian handicap) – halva insatsen tillbaka vid uddamålsvinst – synas till dubbelt betalt utan att blinka.

Speltips:

Speltips: Sevilla -1,25 mål (asian handicap)
Odds: 2,00 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 21:05, torsdag 17/3
TV:  Visas inte på svensk TV. (TV-tablå)
Stream: 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Sevilla 1,44 betway logo
Oavgjort 4,75 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Basel 8,25 bwin logo
Över 2,5 mål 1,75 redbet logo
Under 2,5 mål 2,18 unibet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: