Speltips, Sevilla – Espanyol 30/12: Klar hemmafavorit

Spelbloggare Publicerat: 30 december 2015

Sevilla är ”back on track” och har siktet uppåt i tabellen och när man får besök av Espanyol, som inte haft någon vidare lycka på resande fot, på Ramón Sánchez Pizjuán – får värden förtroendet.

Årets sista matcher ska avverkas i spanska Primera División. Hela 16 matcher in i serien är det faktiskt så lite som tre pinnar emellan Sevilla på åttonde- och Espanyol på tolfteplatsen, men med all sannolikhet kommer det avståndet vara större till när serien ska summeras.

Sevillas mardrömsstart har satt dem på efterkälken mot toppen, men resultaten har blivit allt bättre med tiden och med bara tre pinnar upp till Europaplatserna kan säsongen fortfarande räddas – det vore ett stort misslyckande om man inte klarade skulle plocka en av biljetterna till Europa nästkommande spelår.

Gästande Espanyol har ett typiskt mittenmaterial; stabiliteten finns, en okej grund att stå på – men det lilla extra saknas; de lysande stjärnorna. Man borde hur som helst kunna undvika att dras in i bottenstriden och då får resultatet betraktas som fullt acceptabelt.

Oerhört hemmastarka

Som nämnt; det ser bättre och bättre ut för Sevilla och hemmastyrkan är enorm. På Ramón Sánchez Pizjuán har man vunnit åtta av de nio senaste matcherna; bland annat mot Barcelona, Real Madrid och Juventus medan torsken kom mot Manchester City.

Den här statistiken ska ha alla möjligheter att bli ännu bättre. Espanyol har nämligen stora bekymmer på resande fot; bara plockat en pinne på de fem senaste, vilket dessutom var mot tabelljumbon Levante. Försvarsspelet har bättrats på, men 26 insläppta på 16 matcher är alltjämt under all kritik.

De fem senaste identiska mötena parterna emellan har alla slutat i vinster för Sevilla, tre av dem med minst två baljor. Varit klar klasskillnad.

Minus för värden med mittfältaren Grzegorz Krychowiak out, men även Espanyol har ett avbräck på mitten i Papa Diop. Dessa avbräck bör dock inte påverka alltför mycket.

Sevilla -1,25 mål (asian handicap) – halva insatsen tillbaka vid uddamålvinst – känns som ett sunt spel till 1,98x hos Bet365.

Speltips:

Speltips: Sevilla -1,25 mål (asian handicap)
Odds: 1,98 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 18:10, onsdag 30/12
TV:  Visas inte på svensk TV. (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo unibettv logo bet365tv logo Regler och villkor gäller.

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Sevilla 1,44 betway logo
Oavgjort 5,00 titanbet logo
Espanyol 8,00 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Över 2,5 mål 1,62 redbet logo
Under 2,5 mål 2,40 unibet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: