Speltips Sevilla – Girona 26/8: Redan pressade

Martin Efvergren Publicerat: 26 augusti 2023

Läget börjar redan bli pressat för ett Sevilla FC som gästas av Girona FC i den tredje omgången av La Liga. Matchen spelas lördag den 26 augusti 2023 med avspark kl 21:30.

Sevilla – Girona

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Sevilla inledde förra säsongen väldigt svagt och det dröjde fram till vårkanten innan man kunde ta sig ur det värsta bottenträsket. Parallellt med den motiga La Liga-säsongen stod man för väldigt fina insatser i Europa League där man stod som slutsegrare för sjunde gången i klubbens historia.

José Mendilibar tog över som huvudtränare för Sevilla så sent som i mars och de flesta trodde nog att alla problem var lösta när man gick in i den här säsongen. Två ligaomgångar senare börjar nu läget redan bli ansträngt då man kammat noll mot både Valencia och Alaves.

I premiären hemma mot Valencia föll man med 2-1 efter ett sent avgörande mål av gästerna. Därefter stod man för en fin insats då man föll efter straffar mot Manchester City i Supercupen, men i måndags åkte man sedan på en oroväckande 4-3-förlust borta mot Alaves.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Målglada Girona

Girona kommer från en säsong där man landade in på en fullt godkänd tionde plats i La Liga. Till den här säsongen bygger tränare Michel vidare med ett par förändringar i truppen. Bland annat har man tappat Oriol Romeu, men man gjort ett par intressanta förstärkningar i Artem Dovbyk, Yangel Herrera och Daley Blind.

Den ukrainske anfallaren Dovbyk fick en drömstart i sin nya klubb då han satte kvitteringen till 1-1, vilket blev slutresultatet i premiären borta mot Real Sociedad. Förra helgen gästades Girona sedan av Getafe och kunde då ta en stabil 3-0-seger efter att 36-åringen Christian Stuani gjort två av målen.

Sevilla och Girona möttes senast i maj i Sevilla och det var då gästerna som gick segrande med 2-0. När de nu ställs mot varandra igen gäller Sevilla som favoriter till omkring 2.10 gånger insatsen.

Med tanke på resultatet i de två första omgångarna kan man ifrågasätta Sevillas favoritskap. Samtidigt har de spelmässigt varit bättre än vad resultaten visar, men med tanke på förra hur det gick förra hösten var Sevilla i behov av en bra start. Därför är det inte ett helt enkelt läge att hantera mentalt.

Girona var ett av La Ligas målgladaste lag förra säsongen med ett snitt runt tre mål per match. Om Sevilla spelar försvarsspel som man gjorde mot Alaves finns det god anledning att tro att även den här matchen kommer att bli målrik. Mitt spel blir därför att det görs över 2.5 mål totalt till 2.02 gånger pengarna hos Coolbet.

  Rygga spelet hos Coolbet – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 2.5 mål
Odds: 2.02
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 21:30, lördag 26 augusti 2023
TV: 
Stream:  Cmore