Speltips, Sevilla – Manchester City 3/11: Underhållande match väntar

Spelbloggare Publicerat: 3 november 2015

Sevilla spelar med kniven mot strupen i tisdagens CL-batalj mot Manchester City på Estadio Ramón Sanchez Pizjuán. Räknar med en värd som pushar upp positionerna mot ett sylvasst City – det bäddar för målpartaj.

Klicka här för att se de bästa bonusarna från 24 spelbolag!

Måstematch för Sevilla, i alla fall om man vill ha en möjlighet att nå CL-slutspelet. Nästan vinna eller försvinna redan nu, som det ofta blir i hemmamatcherna ute i Europa. Av stor betydelse att dessa vinns.

1. Juventus, 3: 2-1-0, 7 poäng, +3
2. Manchester City, 3: 2-0-1, 6 poäng, +1
3. Sevilla, 3: 1-0-2, 3 poäng, +0
4. Borussia M’gladbach, 3: 0-1-2, 1 poäng, -4

I teorin skulle möjligheten att plocka första- eller andraplatsen leva vid händelse av ett kryss här, men då skulle det krävas att Juventus eller Manchester City sjabblar till det rejält och det kan man inte bara sitta och hoppas på. Här är en trea det enda som räknas.

10/11 senaste passerat utsatta linan

Och med det klart – visst luktar det målpartaj?

Kevin De Bruynes 2-1-balja i slutminuterna i det senaste mötet lagen emellan är det som bäddat upp förutsättningarna. Matchen på Etihad Stadium var förvånansvärt jämn och Sevilla tilläts under perioder styra och ställa. Det var inte med största möjliga pondus som Cityspelarna klev ut på planen – det visar kanske också på att de engelska lagen ofta överskattas ute i Europa.

Prestationen borde ändå innebära att Sevilla kan kliva in med självförtroende hit, trots de usla resultaten i den inhemska serien. På hemmaplan är man alltid starka; exempelvis avvärjdes Barcelona med 2-1 i början av förra månaden.

Nu ska de framåt – och oavsett om City möjligtvis överskattas, är det svårt att inte ta hänsyn till deras fantastiska offensiva kvalitéer medan man har desto större bekymmer i försvarsspelet. Målpartaj, efter målpartaj, efter målpartaj. 10 av deras 11 senaste matcher har bjudit på minst tre baljor. Sex raka hemmamatcher för Sevilla likaså.

Oavgjort hade varit ett bra resultat för City, men det är sällan laget spelar för det – tränaren Manuel Pellegrini har också antytt detta inför matchen; att de siktar på trean.

Såklart ett minus att Sevillas spets Kevin Gameiro är out, men udden borde fortfarande vara tillräckligt vass för att kunna peta in åtminstone en balja här, mot ett City med försvarsproblem.

1,72x för över 2,5 mål får vi ändå köpa.

Speltips:

Speltips: Över 2,5 mål
Odds: 1,72 (Jämför alla odds)
Bolag: Redbet (2 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, tisdag 3/11
TV:  viasatmotor logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Sevilla 2,95 unibet logo
Oavgjort 3,60 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Manchester City 2,50 williamhill logo
Över 2,5 mål 1,72 redbet logo
Under 2,5 mål 2,20 expekt logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: