Speltips, Sevilla – Valencia 29/11: Högt utställd kortlina

Spelbloggare Publicerat: 29 november 2015

Två uppretade parter, Sevilla och Valencia, ska göra upp om poängen på Ramón Sánchez Pizjuán, men den utställda kortlinan bör ändå ha bra chans att undvika understigas.

Fjolårsfemman mot -fyran – nu är det tolvan mot sjuan.

För Valencia är katastrofen förvisso ännu inte ens nära eftersom bara två pinnar skiljer upp till fjärdeplatsen och man ska utan tvekan kunna fixa en CL-biljett, som sämst en till Europa League. Så bra ska man ändå vara.

Klart värre för Sevilla som alltså huserar på den undre tabellhalvan. Bortaspelet har varit boven; på sex försök har man ännu inte vunnit en enda match medan man är desto starkare på hemmaplan och tenderar att steppa upp rejält när det vankas toppmatcher. Vinsterna över Barcelona och Real Madrid är praktexempel.

I veckan förlorade båda lagen i respektive CL-match; Sevilla mot tyska Gladbach, vilket innebär att man är utan chans på slutspelsplatserna och Valencia mot Zenit – det betydde att andraplatsen lämnats till Gent inför den avslutande matchen.

Statistiken på vår sida

Smått uppretat kan det vara åt båda håll i och med veckans CL-förluster och det är ändå två topptippade konkurrenter som drabbar samman. Risk för att korten faller, förstås. Men vi köper ändå inte kortlinan som presenterats.

Betsson skickar ut den på 7,5 med överspelet som favorit. Undern får vi 1,90x för – endast ostskivorna inräknade. Flera andra ställer ut ungefär samma siffror, men då med röda i statistiken också.

Huvuddomaren Carlos Velasco har tillåtit mycket under den senaste tiden – i spanska mått mätt. Av de 10 senaste dömda Primera División-matcherna har hela åtta klivit under linan. Skön statistik att kunna ha på sin sida när man sitter på ett underspel.

Sevillas seriematcher har snittat 5,5 ostskivor och Valencias 5,8.

Brukar förvisso kunna bjudas på en del kort dessa två emellan, men jag tycker inte att den utsatta linan är befogad. Underspelet synas till 1,90x.

Speltips:

Speltips: Under 7,5 gula kort
Odds: 1,90 (Jämför alla odds)
Bolag: Betsson (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:30, söndag 29/11
TV:  Visas inte på svensk TV. (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo unibettv logo bet365tv logo Regler och villkor gäller.

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Sevilla 1,83 redbet logo
Oavgjort 4,00 williamhill logo
Valencia 4,70 unibet logo
Över 2,5 mål 1,65 mybet logo
Under 2,5 mål 2,40 unibet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: