Speltips, Shakhtar Donetsk – Malmö FF 3/11: Bäddat för skrällpartaj

Spelbloggare Publicerat: 3 november 2015

Allsvenskan är över för den här gången, men Malmös Europaäventyr fortsätter. Under tisdagen har skåningarna möjligheten att säkra spel i minst Europa League, men då måste Shakhtar Donetsk besegras på nytt – nu i Lviv. Lyckas man?

Ett fatalt misslyckande. Det måste ändå MFF:s allsvenska spelår, som precis avslutats, etiketteras som. Man klev in i serien som självklara favoriter till titeln efter att ha vunnit den två år efter varandra – hamnade istället femma, vilket innebär missat Europaspel, hela 12 pinnar från förstaplatsen. Inte som tänkt, helt enkelt. Hoppet får nu istället vara på att vinna Svensk Cupen.

– Femma… Positionen är alldeles för dålig. Det är mitt ansvar. Det retar mig. Vi spelar bra fotboll, men vår lägstanivå har varit alldeles för låg, säger tränaren Åge Hareide till SportExpressen och fortsätter sedan på spåret att man måste utvärdera säsongen kraftigt.

Och så är det förstås. Malmö är alltför bra för att inte vara inblandade i striden om Lennart Johanssons pokal.

Matchbilden borde passa MFF utmärkt

Gått klart bättre i Europa, däremot. Champions League-gruppspelet är nått för andra året i följd och nu har man en kalaschans på att bli trea och således få spela EL-slutspel efter vinsten hemma över Shakhtar Donetsk, vilka liksom Malmö förlorat mot både Paris Saint-Germain och Real Madrid.

Överraskande hur usla Shakhtar faktiskt var på Swedbank Stadion; trots ett massivt bollinnehav skapades oerhört lite, på mittfältet var man alltför skörda och stundtals rådde fullständigt kaos i backlinjen. Från Malmös sida var det en närmast perfekt prestation, bortsett från den bristande effektiviteten.

Slutresultatet 1-0 hade lika väl kunnat vara 2/3/4-0. En handfull hundraprocentiga målchanser sumpades; exempelvis Nikola Djurdjic misslyckades med att förvalta sitt förtroende från 11 meter.

– Matchen kommer vara liknande förutom att Shakhtar Donetsk nog kommer ha ännu större bollinnehav. Vi hoppas det blir samma situation där de håller i bollen och vi skapar chanserna, förklarar Hareide till MFF:s hemsida.

Borde passa Malmö som handen i handsken att Shakhtar nu måste framåt och sannolikt behöva vinna med mer än en balja för att ha en bra chans att knipa tredjeplatsen före MFF. Trots att det nu är omvända roller – Malmö har inte varit speciellt bra på resande fot i Europa – så tror jag att de kan utnyttja matchbilden som väntar väl.

Sedan kan siffrorna såklart skjuta i höjden, till Shakhtars favör. Allt eller ingenting? Den raka tvåan synas till 10,50 x polletterna hos Bet365.

Speltips:

Speltips: Malmö vinner, rak tvåa
Odds: 10,50 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, tisdag 3/11
TV:  tvtre logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Shakhtar Donetsk 1,37 mybet logo
Oavgjort 5,50 nordicbet logo
Malmö 10,50 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Över 2,5 mål 1,62 expekt logo
Under 2,5 mål 2,40 unibet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: