Speltips, Shakhtar Donetsk – Paris Saint-Germain 30/9: Låg mållina

Spelbloggare Publicerat: 29 september 2015

Ukrainska Shakhtar Donetsk ska försöka sätta stopp för Paris Saint-Germains framfart – ett PSG som spelat oerhört öppen fotboll på sistone. Bäddat för målpartaj?

Krisen i Ukraina har påverkat alla i området på sätt och vis – Shakhtar Donetsk är en klubb vars relation till fansen spruckit närmast totalt. Patrioter i väst som är på bojkott för att bli av med de ryska influenserna i klubben och arenabytet, till L’viv Arena, är fortfarande inte hemma. Man känns inte alls lika starka, som för ett par, tre år sedan. Identitetslösa, menar vissa.

Förra året var det första man inte vann serien på sex år. Blev istället en andraplats, bakom Dinamo Kiev, och exakt så ser det ut i toppen även nu, nio matcher spelade. 7-1-1 har Shakhtar radat upp, målskillnaden på 22-7.

Gästande Paris Saint-Germains dominans, den fortsätter. Man stormar vidare mot den fjärde raka serietiteln, är etta med sex vinster och två oavgjorda, fyra pinnar före Saint-Ètienne – och där lär man, med all sannolikhet, stå när spelåret ska summeras. Råder klasskillnad till de andra konkurrenterna.

Målrikt?

1,91 x polletterna för den raka tvåan känns väl helt okej på förhand, men undertecknad skulle vilja ha några punkter till för att finna ett tydligt värde i den. Kryssrisken finns ändå där och ska vara relativt stor.

4-1-vinsten borta mot Nantes i slutet av förra veckan ser förstås bra ut på pappret, men själva prestationen kan ändå inte påstås varit speciellt bra. Motståndarna dominerade den första halvleken fullt ut och 0-1 var ett resultat i underkant. PSG:s försvarsspel var under all kritik. Helt öppet, stora ytor som inte klarades av att täckas och ett katastrofalt andrabollsspel.

Ändå starkt att klara av att vända, att måla fyra gånger under en halvlek. De offensiva pjäserna briljerade och det är i flera matcher som antalet gjorda mål varit i underkant på sistone, trots man själva fått in 4, 3, 1, 2, 2, 3 i de senaste matcherna.

Shakhtar har visat framfötterna offensivt i serien, deras matcher snittar hela tre mål per match. Försvarsspelet är inte alls klockrent och i CL-premiären mot Real Madrid släpptes fyra mål in. PSG vann ”bara” med 2-0 mot Malmö, men det kunde lika väl ha blivit tennissiffror där. Tufft avbräck för värden också med den defensiva mittfältaren Taras Stepanenko out efter sitt röda kort mot Real Madrid.

Spelar över 2,25 mål (asian handicap) – halva insatsen tillbaka vid bara två – till 1,88 x fläsket hos Bet365.

Speltips:

Speltips: Över 2,25 mål (asian handicap)
Odds: 1,88 (Jämför alla odds)
Bolag: ComeOn! (3 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, onsdag 30/9
TV:  viasatfotboll logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Shakhtar Donetsk 4,80 nordicbet logo
Oavgjort 3,65 unibet logo
PSG 1,87 comeon logo
Över 2,5 mål 2,10 williamhill logo
Under 2,5 mål 1,79 unibet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: