Speltips Sheffield United – Bristol City 18/4: Inget skrälläge

Martin Efvergren Publicerat: 18 april 2023

Tabelltvåan Sheffield United gäller som klara favoriter när man gästas av mittenlaget Bristol City i tisdagens omgång av The Championship. Matchen spelas den 18 april 2023 med avspark kl 20:45 på Bramall Lane.

Sheffield United – Bristol City

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Sheffield United har en stark säsong bakom sig och med fem matcher kvar att spela gäller nu bara att knyta ihop säcken. Man har för tillfället fem poäng ner till Luton på tredje plats och därtill en match mindre spelad. Som grädde på moset har man även en FA-cupfinal mot Manchester City som väntar till helgen.

Det är svårt att argumentera emot att Burnley och Sheffield United är säsongens två bästa lag i Championship. De förstnämnda är emellertid klassen bättre än Sheffield och det bevisade man även i den näst senaste omgången då man vann med 2-0 i seriefinalen på Turf Moor.

Bortsett från den förlusten så går Paul Heckingbottoms manskap som tåget. I lördags kunde man studsa tillbaka och vinna med klara 4-1 hemma mot Cardiff. Därmed har man fem segrar och en förlust på de senaste matcherna.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Ett mindre motiverat Bristol

Sheffield United spelar för en plats i Premier League och på lördag om en cuptitel på Wembley. För Bristol Citys del återstår, minst sagt, inte lika mycket nerv kvar vad gäller den här säsongen. Efter 42 spelade matcher har man tagit 53 poäng och placerar sig därmed på en 14:e plats i Championship. Man har således för många poäng ner och för många poäng upp för att deras fyra återstående matcher ska vara speciellt betydelsefulla.

Ser vi till Bristols sex senaste matcher så har det bara blivit en seger. I lördags föll man med 2-0 borta mot Watford och dessförinnan spelade man 2-2 hemma mot Middlesbrough.

När Bristol City och Sheffield United möttes i Bristol i höstas slutade det med en 1-0-seger för gästerna. Nu talar det mesta till Sheffields fördel och de gäller också som klara favoriter.

Championship är en jämn serie och större under har skett än att ett lag som Sheffield United tappar poäng mot ett lag som Bristol City. I det läge som de båda lagen nu befinner sig i har jag dock svårt att se att gästerna ska kunna störa den harmoniska och välspelande tabelltvåan.

Sheffield United har vunnit flertalet av sina matcher med uddamålet, men i lördags kunde man spela ut och göra fyra mål. Jag tror att man kan åstadkomma något liknande här. Mitt spel blir Sheffield United -1 (asian) till 1.98 gånger pengarna hos Coolbet.

  Rygga spelet hos Coolbet – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Sheffield United -1 (asian)
Odds: 1.98
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 20:45, tisdag 18 april
TV: 
Stream:  viaplay logo