Speltips Sheffield United – Crystal Palace 12/8: Taggade nykomlingar

Martin Efvergren Publicerat: 11 augusti 2023

Nykomlingen Sheffield United tar emot Crystal Palace i premiären av Premier League 2023/24. Matchen spelas lördag den 12 augusti med avspark kl 16:00 på Bramall Lane.

Sheffield United – Crystal Palace

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Sheffield United är åter i Premier League efter att ha slutat två Championship förra säsongen. Man var då tio poäng efter seriesuveränen Burnley, men samtidigt med god marginal ner till tredjeplatsen.

Det var onekligen en imponerande bedrift som till stor del kan tillskrivas managern Paul Heckingbottom. Han tog över klubben i pressat säsongen innan och sedan dess har man gått från klarhet till klarhet.

Sheffield Uniteds satsning in i den här säsongen påminner en del om ett lag som Bournemouth. Man har alltså legat lågt på transfermarknaden och förlitar sig istället på den trupp som tagit dem hit. Att Benie Traore från Häcken är ett av deras starkast lysande nytillskott säger en del.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Crystal Palace är knappa favoriter

Crystal Palace gick in i förra säsongen med Patrick Vieira som huvudtränare och inledningsvis såg det ganska bra ut. Under vintern hamnade man sedan i en rejäl svacka där man framförallt hade förtvivlat svårt att göra mål. För att reda ut de hela kände sig klubbledningen då nödgade att ringa in en viss Roy Hodgson och det skulle ganska snabbat komma att få en positiv effekt. Risken för bottenstrid avvärjdes och man kunde till slut landa in på en elfte plats i Premier League.

75-åringen Hodgson leder nu sitt Crystal Palace vidare och det har varit relativt lugnt på transfersidan så här långt. Man har dock tappat de trogna klubbprofilerna Wilfried Zaha och Luka Milivojevic. Samtidigt har man tagit in den lovande brassen Matheus Franca för en större peng.

Crystal Palace ses på förhand, som brukligt är, som ett lag för mittenskiktet av tabellen. Sheffield United förväntas dock få det tuffare då man, tillsammans med Luton, är bottentippade av de flesta.

Inför det här premiärmötet är förutsättningarna emellertid jämna. Hos spelbolagen gäller Crystal Palace som favoriter till omkring 2.45 gånger insatsen.

För Sheffield Uniteds del blir starten på säsongen förstås viktig och det faktum att man inte har byggt om truppen bör tala till deras fördel inledningsvis. De kommer med ett vinnande spel och hemmastödet lär vara massivt. Sammantaget gör det att jag tror att de har goda möjligheter att ro hem tre poäng i den här premiären. Mitt spel blir Sheffield United 0 (asian hcp) till 2.21 gånger pengarna hos Coolbet.

  Rygga spelet hos Coolbet- Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Sheffield United 0 (asian hcp)
Odds: 2.21
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 16:00, lördag 12 augusti 2023
TV: 
Stream:  viaplay logo