Speltips Sheffield United – Everton 2/9: I poängbehov

Martin Efvergren Publicerat: 1 september 2023

Det är två lag i stort poängbehov som möts när Sheffield United tar emot Everton i den fjärde omgången av Premier League. Matchen spelas lördag den 2 september 2023 med avspark kl 13:30 på Bramall Lane.

Sheffield United – Everton

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Nykomlingen Sheffield United har inte fått någon vidare start i återkomsten till Premier League. Efter tre omgångar har man kammat noll och nyligen gick manager Paul Heckingbottom ut och kritiserade ledningen för den uteblivna ekonomiska satsningen.

På pappret ser Sheffield Uniteds trupp inte direkt skräckinjagande stark ut och planen har man varit numret för små i samtliga tre ligamatcher. Sin bästa insats stod man emellertid för då man gästades av Manchester City förra helgen. Det slutade dock i en hedersam 2-1-förlust. Dessförinnan hade man förlorat med uddamålet mot både Crystal Palace och Nottingham Forest.

I onsdagens hemmamöte mot League One-laget Lincoln City åkte man på ytterligare ett tungt nederlag. Man föll då efter straffavgörande i en match som slutat mållös.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Tidigt ångestmöte

Everton har två riktigt motiga säsonger bakom sig och behovet av en bra start på den här säsongen var stort. Dessvärre har det dock inte blivit så och med tre raka förluster i ligaspelet bakom sig är läget redan pressat för Sean Dyche och hans manskap.

Därtill kan vi konstatera att Everton fortfarande inte har gjort mål i Premier League. Målchanser har emellertid inte saknats och i synnerhet inte i premiären mot Fulham. Därefter har prestationerna varit sämre i de två efterföljande förlusterna med 4-0 mot Aston Villa och 1-0 mot Wolverhampton.

I veckans ligacupmöte borta mot League Two-laget Doncaster Rovers var man också illa ute, men en sen vändning till seger med 2-1 var ändå en ljuspunkt. Dessutom fick de båda nyförvärven Danjuma och Beto näta.

Nu står viktiga poäng på spel för både Sheffield United och Everton. Förutsättningarna är jämna, men det är gästerna som gäller som knappa favoriter till omkring 2.50 gånger insatsen.

På pappret är Everton det bättre laget även om de dras med en hel del skador. Coleman, Iwobi, Calwert-Lewin och Gomes, för att nämna några. Samtidigt är nog Everton-spelarna mer tyngda av den svaga inledningen och de senaste årens motgångar. Utgången känns därför oviss, men mycket talar för att det kommer att bli ett typiskt bottenmöte med mer kamp än skönspel. Offensivt känns båda lagen uddlösa och mitt spel blir att det kommer göras under 2.5 mål totalt till 1.67 gånger pengarna hos Coolbet.

  Rygga spelet hos Coolbet – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2.5 mål
Odds: 1.67
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 13:30, lördag 2 september 2023
TV: 
Stream:  viaplay logo