Speltips Sheffield United – Fulham 18/10: Rafflande bottenmöte

Martin Efvergren Publicerat: 17 oktober 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Både Sheffield United och Fulham har kammat noll efter fyra spelade matcher och nu stundar ett spännande bottenmöte på Bramall Lane. Hemmalaget har en grundtrygghet som nykomlingen Fulham saknar och det bör fälla avgörande här.

  Rygga vårt speltips hos Unibet!
Annons. Nya kunder hos Unibet. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Sheffield United och Fulham har efter en mycket tung inledning säsongen kunnat gå samman, träna och ladda om inför fortsättningen av Premier League – och på så vis kom nog det gångna landslagsuppehållet ganska lägligt för de här båda lagen.

Chris Wilders gäng har inte kunnat rida vidare på den våg av framgång som laget flöt fram på under förra säsongen utan tvärtom har man haft det väldigt tufft under inledningen av den här säsongen.

Den solida defensiven som var Sheffield Uniteds adelsmärke är fortsatt relativt intakt men den stora skillnaden är att deras spel inte har genererat poäng. Framförallt har man haft väldigt svårt att leverera någonting offensivt sett.

Mot Arsenal senast gjorde man sitt första och enda ligamål den här säsongen då man reducerade till 2-1. Någon poäng gav dock inte det målet heller och efter fyra spelade matcher står man alltså på noll poäng.

Noll poäng är också kommande motståndaren och nykomlingen Fulhams facit efter fyra spelade matcher. Om Sheffields matcher har varit relativt jämna så har det sett värre ut för Scott Parkers manskap.

Totalt har man släppt in elva mål och med tanke på hur mycket defensiven har läckt så var den senaste matchen mot Wolverhampton ett framsteg. Man förlorade även den matchen – men ”bara” med 1-0, där det var tydligt att man var väldigt fokuserade på att förbättra sitt försvarsspel.

På Fulhams skadelista finns Tete och Lemina medan hemmalaget ser ut att få klara sig utan Mousset, O’Connell och Moore.

Mindre oroligt i Sheffield United

Med noll poäng efter fyra matcher är läget sannolikt ganska pressat i båda lagen och det här mötet blir något av en tidig ödesmatch.

Inget av lagen har lyckats ta poäng så här långt och på så vis är det ett jämbördigt läge, men tittar man lite närmare på hur matcherna har sett ut så finns det vissa tydliga skillnader. Det mest uppenbara är förstås att Sheffield Uniteds främsta problem är offensiven medan Fulhams dito är defensiven. De förstnämnda har bara gjort 1 mål och de senare har släppt in 11.

Chrs Wilders Sheffield United har fortfarande en viss trygghet i vetskapen om att det man gör fungerade väldigt väl förra säsongen medan osäkerheten kring nykomlingen Fulhams kapacitet är betydligt större. Av det Fulham har visat upp hittills så kommer den här Premier League-sejouren bara bli en säsong.

Defensivt såg det bättre ut mot Wolverhampton senast och man lär försöka uppträda lika disciplinerat i den här matchen. Det kan komma att borga för en ganska låst matchbild.

Framförallt är det mycket som pekar mot att Sheffield United kommer att hantera den här situationen och den förväntade matchbilden bäst. De har en organisatorisk grundtrygghet som Fulham saknar och därför finner jag anledning att spela på en rak hemmaseger i det här bottenmötet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få 100 kr freebet!
Annons. Nya kunder hos Unibet. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Speltips:

Speltips: Sheffield United vinner
Odds: 2.14
Bolag: Unibet
Spelstopp: 13:00, söndag 18 oktober 2020
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: