Speltips Sheffield United – Tottenham 1/3: Tät tillställning

Martin Efvergren Publicerat: 1 mars 2023

Sheffield United tar emot Tottenham Hotspur i den femte omgången av FA-cupen. Matchen spelas onsdagen den 1 mars 2023 med avspark kl 20:55 på Bramall Lane.

Sheffield United – Tottenham

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Sheffield United har haft en väldigt fin utveckling sedan Paul Heckingbottom tog över laget under den pågående förra säsongen i Championship. På kort tid fick han laget att lyfta och nu är det mycket som talar för att man är på väg tillbaka till Premier League.

Efter 33 spelade ligamatcher har Sheffield United greppet om andraplatsen i Championship. Avståndet ner till tvåan Middlesbrough är för tillfället sju poäng.

Spelet har dock hackat något på sistone. Inför helgens möte mot Watford hade man två raka förluster och totalt sex insläppta mål. Då kunde man emellertid studsa tillbaka och vinna med 1-0.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Hemmastarka

Tottenham Hotspur har blandat och gett en del den här säsongen, men i de två senaste matcherna har det sett stabilt ut. Man kommer från två raka derbysegrar mot West Ham och Chelsea där man har hållit nollan i båda. I söndags slog man de sistnämnda med 2-0 vilket lär ha givit en bra boost inför fortsättningen. För tillfället ligger man på fjärde plats i Premier League och chansen till vidare avancemang i Champions League lever i allra högsta grad.

Spurs har ett tätt spelschema med match igen i ligan på lördag mot Wolverhampton innan returen mot Milan i CL nästa veckan. Samtidigt är matchandet i Championship minst lika tätt för Sheffield United.

Tottenham roterade en hel del i startelvan då man slog Preston med 3-0 i den senaste FA-cuprundan. Det är man nog i behov av att göra även till den här matchen.

Sheffield United är starka hemma på Bramall Lane där man vunnit sex av sina sju senaste matcher. De är välorganiserade under Heckingbottoms ledning och jag tror att man kommer kunna stå upp på ett bra sätt här. Tottenham är förstås favoriter, men jag tror att det kommer att bli en jämn och tät batalj. Mitt spel blir att det kommer göras under 2.5 mål totalt till 2.05 gånger pengarna hos Lucky Sport.

  Rygga spelet hos Lucky Sport – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2.5 mål
Odds: 2.05
Bolag: Lucky Sport
Spelstopp: 20:55, onsdag 1 mars
TV: 
Stream:  viaplay logo