Speltips Sheffield United – Tottenham 17/1: Målsnålt

Martin Efvergren Publicerat: 17 januari 2021

Tottenham har tappat momentum medan Sheffield United möjligen är på väg ur sin kräftgång. Mycket talar för att det här blir en tät och målsnål tillställning.

Sheffield United – Tottenham

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen


Sheffield United hann spela 17 ligamatcher innan man tog sin första seger i senaste omgången mot Newcastle. Det krävdes att man var en man mer hela andra halvlek samt ett mål på straff vilket till slut gav en 1-0-seger.

Tre dagar tidigare hade man också besegrat Bristol Rovers med 3-2 i FA-cupen vilket gör att man kommer till det här mötet med två raka segrar. Dessa vinster lär kunna komma att betyda en hel del för lagets självförtroende.

Det mentala har förstås spelat en stor roll för krislaget Sheffield United och kanske har man nu påbörjat en vändning. Men man har bara tagit 5 poäng på 18 spelade matcher och har fortfarande långt upp till säker mark i tabellen.

Tottenhams formkurva pekar däremot inte uppåt. Efter en stark inledning på säsongen har man dalat på sistone. Man har bara vunnit en av de sex senaste ligamatcherna och senast tog man bara en poäng hemma mot Fulham i en match som slutade 1-1.

Defensivt ser man fortsatt stabila ut men det offensiva spelet och målfabrikationen lyser alltmer med sin frånvaro. Efter 17 spelade matcher står man på 30 poäng och i det här mötet mot jumbon Sheffield United behöver man tre poäng för att inte tappa ytterligare mark i toppstriden.

På Spurs skadelista finns Lo Celso och Bergwijn medan hemmalaget lär sakna Berge, O’Connell och Robinson.

Defensiven är lagens främsta styrkor

José Mourinho såg ut att vara på väg mot en revival som manager då Tottenham såg ut att ha blivit en segermaskin under hösten. Man spelade ingen bländande fotboll men man vann sina matcher främst tack vare en solid defensiv.

På senare tid har man dock blivit alltför baktunga och även om man fortfarande är svåra att göra mål på så har den offensiva oförmågan straffat sig. De senaste matcherna mot Fulham och Wolverhampton är tydliga exempel på hur man tappat onödiga poäng på grund av att man försökt försvara 1-0-ledningar snarare än att gå för ett andra mål.

Sheffield United har också de haft väldigt svårt att göra mål och det genom hela säsongen. Inför mötet mot Newcastle senaste hade man gått mållösa i tre raka ligamatcher men där lyckades man alltså till slut göra mål – men på straff.

Totalt har Sheffield United bara gjort 9 mål på 18 ligamatcher och man är det näst målsnålaste laget i Premier League med ett snitt på 2.11 gjorda/insläppta mål per match.

Tottenham är något mer målglada totalt sett men man har släppt in näst minst mål av alla lag och endast 2 mål på de 5 senaste.

Samtidigt har Spurs bara vunnit 1 av sina 6 senaste ligamatcher. Formen är således inte på topp medan Sheffield United precis har brutit sin vinstfria svit. Kanske kan de senare komma att ställa till en del problem för Tottenham här.

Jag tror på en jämn och tät match med få klara målchanser. Mitt spel blir att det kommer göras färre än 2.5 mål i den här matchen.

Speltips:

Speltips: Under 2.5 mål totalt
Odds: 1.83
Bolag: Campobet
Spelstopp: 15:05 den 17/1 2021
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: