Speltips, Sheffield Wednesday – Arsenal 27/10: Skrällvärde

Spelbloggare Publicerat: 27 oktober 2015

Skrällarnas cup. När Championshiphuserande Sheffield United välkomnar PL-tvåan Arsenal, vilka förväntas rotera hejvilt, till Hillsborough Stadium så bör absolut en storskräll kunna vänta bakom hörnet.

28 placeringar skiljer lagen åt i seriesystemet. Givetvis enorm klasskillnad, men de engelska cuperna brukar ju bjuda på en handfull storskrällar varje år – detta tror vi kan bli en av dessa. Bör hur som helst vara jämnare nedplitade siffror i alla typer av resultatmarknader här.

Skulle inte bli jätteförvånad om Sheffield Wednesday skulle lyckas plocka en av play off-platserna mot Premier League, även om det finns en rad andra klubbar som får betraktas som favoriter över dem.

Premiärvinsten över Bristol City lovade mycket, men banade istället för en sämre period där kryss avverkade förluster vecka efter vecka, med undantaget att Oxford United – spelandes i League Two – avvärjdes här i cupen. Nu är man dock ”back on track”; har åtta förlustfria matcher i följd och vunnit fem av dessa.

Toppform för Arsenal också. Efter det brutala nederlaget mot Olympiakos i Champions League har fyra vinster efter varandra radats upp – dessa mot Manchester United, Watford, Bayern München och Everton. Nollan hållen i de tre förstnämnda.

Testar skrällen

Osar klass runt Arsenal just nu, men vi har fått se dem kliva på flera minor under spelåret; förlorat matcher man bara ska vinna, för att en annan vecka stå för en topp-prestation. Som de sett ut på sistone är man trygga, men ur ett större tidsperspektiv – inte.

Sheffield Wednesday är långtifrån någon slagpåse. Carlos Carvalhals mannar har stått för flera fina prestationer på sistone och verkar satsa stenhårt på cupen. I den senaste rundan skickades Newcastle ut – på bortaplan.

Arsenal har inte haft någon större lycka i just Ligacupen de senaste åren och tar rätt lätt på den. En till stora delar b-betonad startelva kommer skickas ut; exempelvis väntas Macey få förtroendet i kassen och Iwobi på ytterplatsen. På pappret är man ändå ett par snäpp bättre än Wednesday, men med tanke på att man också spelar på bortaplan borde det här inte bli någon ”walk in the park”.

De flesta spelen i Wednesdays fördel rekommenderas, men när oddsen är så pass skevt utsatta vill jag skruva upp svårighetsgraden något. Att Sheffield United avancerar vidare till nästa runda spelas med glädje till 5,50x hos Betway.

Speltips:

Speltips: Sheffield Wednesday avancerar vidare
Odds: 5,50 (Jämför alla odds)
Bolag: Betway (500 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, tisdag 27/10
TV:  viasatfotboll logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo unibettv logo bet365tv logo Regler och villkor gäller.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Sheffield Wednesday 7,70 unibet logo
Oavgjort 5,00 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Arsenal 1,46 betstarsknapp logo
Över 2,5 mål 1,64 unibet logo
Under 2,5 mål 2,35 mybet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: