Speltips, Sheffield Wednesday – Aston Villa 7/8: Gästerna välkomnas till andradivisionen

Spelbloggare Publicerat: 6 augusti 2016

Under söndagen är det Sheffield Wednesdays och Aston Villas – som båda är tänkbara utmanare om PL-biljetterna – tur att premiärspela i Championship. Vi håller värdens favoritskap som stort och testar ett handikappspel.

Klassiska Aston Villa – en klubb som var helt i spillror under fjolåret, med en stor klyfta mellan supportrarna och representanter i form av ledare och spelare. Bron hoppas man kunna återskapa, även om fansens förtroende kommer vara svårköpt.

Det har sålts och köpts till vänster och höger; Aston Villa är ett till stora delar nykomponerat fotbollslag. Det finns en hel del kvalitet i truppen, men det handlar också om att få till det i praktiken – det är skillnad på att köpa ett lag och att svetsa samman ett. Serien är man tredjefavoriter att vinna, så det finns i alla fall en stark tro på Villa.

Sheffield Wednesday är en tänkbar uppflyttningsaspirant, som var nära att lösa PL-biljetten redan förra året. De blev sexa och fick således en plats i playoffslutspelet; vann där semifinalen, men föll sedermera på mållinjen. Helheten är stabil och Wednesday kan absolut bli en kraft att räkna med – på nytt.

Starkt favoritskap

I min bok har Sheffield Wednesday materialet för att kunna kliva upp i finrummet – de är starkt underskattade, medan Aston Villa tvärtom känns överskattade; lever lite på namnet och klubbhistoriken.

Det stora succéreceptet för Wednesday under fjolåret var det solida hemmaspelet. 13-8-2 är en meriterande resultatrad och sannolikt kommer Hillsborough Stadium vara en mardrömsplats för seriekonkurrenterna även under detta spelår.

Något som blir att se upp med är Wednesdays finfina offensiv.

Sedan kan det säkert dröja innan pusselbitarna faller på plats för Aston Villa, som alltså städat truppen i mer eller mindre varenda liten vrå.

Värdens favoritskap borde absolut vara större och vi har svårt att se Aston Villa kunna vinna det här och lutar åt hemmavinsten med viss kryssrisk. Slutsats?

Sheffield Wednesday -0,25 mål (asian handicap) – halv förlust vid oavgjort – spelas till 1,83 x insatsen hos Bet365, som också streamar matchen. Saknar du ett konto hos dem? Grattis! Öppna ett och erhåll 1 000 kronor i bonus här!

Speltips:

Speltips: Sheffield Wednesday -0,25 mål (asian handicap)
Odds: 1,83 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 17:30, söndag 7/8
TV:  Visas inte på svensk TV. (TV-tablå)
Stream:  bet365tv logo Regler och villkor gäller.

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: