Speltips, Sheffield Wednesday – Birmingham 10/2: Fredagskulor in i fredagsmatchen

Spelbloggare Publicerat: 9 februari 2017

Med en brutal mardrömssvit bruten förra veckan, har Birmingham ställt in siktet på ytterligare en skalp. Motståndet står ett solitt och hemmastarkt Sheffield Wednesday för. Mycket talar för en viss typ av matchbild – och utifrån den formas vårt spel.

Att Sheffield Wednesday var underskattade inför spelåret och även en bit in på det höjde vi ett varningens finger för vid upprepande tillfällen. Nu har de visat vilken klass de håller för och plats sex innehas, alltså den sista som leder till playoff. En vinst här skulle innebära behövligt med arbetsutrymme inför den närmsta framtiden.

Desto svårare är det att sätta etikett på Birmingham. Truppen är inte alls dyr, men materialet ändå småintressant. Dock tveklöst att det skiljer minst ett par nivåer upp till den absoluta toppen i Championship – saknas spets på alla positioner.

De hittas precis i mitten av tabellen, tolfteplatsen, med facit 10-10-10. Helt borta från playoffplatserna är ”Blues” inte, men det skulle ett mindre mirakel till för att de ska hamna i det området.

Det ser ut att bli helt oförändrat i startelvan och truppen för Birmingham från senast, 1-0-vinst över Fulham, medan Wednesday kommer till spel utan avstängde Steven Fletcher samtidigt som Gary Hooper är osäker för spel.

Tajt match att vänta

Mycket talar för en tillknäppt och målsnål batalj här.

Gästerna kommer förstås kliva ut med en defensiv approach, ta det säkra före det osäkra och försöka kontra effektivt. Som försvarsspelet var senast mot ett starkt Fulham – vinst med 1-0 – talar mycket för att de ska kunna hålla det tajt här också. Den matchen bröt för övrigt en vinstfri svit på 10 matcher! Fyra raka matcher har nu klivit under 2,5 mål.

Runt Sheffield Wednesday har det varit lite svajigt på sistone, men förra veckan både vann man och höll nollan – 1-0 – borta mot Wigan och det stärker moralen. På hemmaplan är man alltid solida och släpper inte till onödigt mycket – fyra i följd under den där 2,5-målslinan.

Här saknar dessutom Wednesday spetsspelaren Steven Fletcher och det är ett offensivt avbräck. Om även Gary Hooper missar matchen ser det oroväckande tunt ut på anfallsfronten.

1/0-0?

Under 2,5 mål klickas i till 1,80 x polletterna hos Bet365.

  Rygga spelet hos Bet365 – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 1,80 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, fredag 10/2
TV:  Visas inte på svensk TV. (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo unibettv logo bet365tv logo Regler och villkor gäller.

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: