Speltips Sheriff – Farul 18/7: Tät tillställning

Martin Efvergren Publicerat: 18 juli 2023

Sheriff Tiraspol ligger under med 1-0 mot FCV Farul Constanta inför returen i kvalet till Champions League. Matchen spelas tisdag den 18 juli 2023 med avspark kl 19:00.

Sheriff – Farul

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

FK Sheriff från moldaviska Tiraspol kunde i maj säkra sin 21:a ligatitel. Säsongen dessförinnan var man en stor sensation i Champions League då man, bland annat, besegrade självaste Real Madrid på Santiago Bernabeu.

Förra säsongen lyckades man dock inte kvala in till Champions Leagues gruppspel efter att ha blivit utslagna av Viktoria Plzen i kvalet. Därefter kunde man istället kvala in till gruppspelet i Europa League där man slutade trea i en grupp tillsammans med Manchester United, Real Sociedad och Omonia Nicosia. Det innebar i sin tur fortsatt spel i Conference League där man till slut blev utslagna av Nice i åttondelsfinalen.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Georghe Hagis Farul

FCV Farul från Constanta i Rumänien är ett lag med betydligt svagare meriter på europeisk nivå jämfört med FK Sheriff. Under Georghe Hagis ledning är man emellertid på stadig uppgång och i våras bar det hela vägen till ligatiteln, den första någonsin i klubbens historia. Nationalhjälten Hagi har minst sagt en bärande roll då han både är huvudtränare och ägare av FCV Farul

Nu har man också fått en utmärkt start på den här säsongen. Hemmamötet mot Sheriff för en vecka sedan blev en jämn batalj, men man kunde alltså få med sig en 1-0-vinst. Med samma siffror vann man sedan i ligapremiären borta mot Hermannstadt i lördags.

Inför den här returmatchen i Tiraspol är det hemmalaget som gäller som favoriter. Ett rakt spel på FK Sheriff ger omkring 1.84 gånger pengarna.

Det blev en jämn och tät tillställning på rumänsk mark i onsdags och jag räknar med att det kommer bli något liknande här. Sheriff har, som sagt, betydligt mer erfarenhet av den här typen av europeiska cupmatcher och lär vara det mer spelförande laget på hemmaplan. Samtidigt har Hagi skapat ett intressant lagbygge som kommer med ett positivt momentum. Jag räknar med att Farul kommer att hålla ihop det på ett bra sätt även här och mitt spel blir att det kommer göras under 2 mål (asian hcp) till 2.01 gånger pengarna hos Coolbet.

  Rygga spelet hos Coolbet- Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2 mål (asian hcp)
Odds: 2.01
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 19:00, tisdag 18 juli 2023
TV: 
Stream: