Speltips Sheriff – Maccabi Haifa 26/7: Jämna förutsättningar

Martin Efvergren Publicerat: 25 juli 2023

De moldaviska mästarna Sheriff Tiraspol och de israeliska mästarna Maccabi Haifa gör upp i den andra rundan av kvalet till Champions League. Den första matchen spelas onsdag den 26 juli med avspark kl 19:00.

Sheriff – Maccabi Haifa

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

FK Sheriff från Tiraspol har skaffat sig en hel del merieter från spel på högsta europeisk nivå de senaste åren. Förra säsongen bärgade man sin 21 ligatitel i den moldaviska ligan och i Europa-spelet tog man sig till gruppspel i Europa League.

Man åkte då ut mot Viktoria Plzen i den tredje rundan av kvalet till Champions League. Därefter kvalade man istället in till Europa League där man slutade på tredje plats i sin grupp efter Real Sociedad och Manchester United.

Med dessa erfarenheter i ryggen gick man in som klara favoriter inför mötet mot rumänska Farul i den första rundan av årets CL-kval. Det blev dock jämnare än förväntat, men till slut kunde Sheriff avgöra i förlängning hemma i Tiraspol förra veckan.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Maccabi Haifa går för det

Maccabi Haifa kommer också de från en säsong där man vann ligan och dessutom skaffade sig nyttiga erfarenheter i Europa-spelet. Man lyckades då på ett imponerande sätt ta sig till gruppspelet i Champions League efter att ha slagit ut, bland andra, Olympiakos och Röda stjärnan i kvalspelet.

Den här sommarens CL-kval fick något av en mjukstart för Daniel Sundgrens Maccabi Haifa. Detta sedan man lottades mot Hamrun Spartans från Malta. I det första mötet på bortaplan kunde man då, i praktiken, avgöra dubbelmötet i och med en 4-0-seger. Förra veckans retur hemma i Israel blev därför en något avslagen tillställning som slutade 2-1 till hemmalaget.

Vi har nu att göra med två jämnstarka lag, men det är Maccabi Haifa som gäller som favoriter att ta sig vidare. De är också knappa favoriter att vinna den här första matchen i Moldavien. Ett rakt spel på bortalaget ger omkring 2.50 gånger insatsen.

Utgången här känns oviss och det lär bli små marginaler som fäller avgörande. Spelbolagen lutar tydligt åt att det kommer att bli målsnålt, men jag finner anledning att tro att Maccabi Haifas mer frejdiga spelsätt, bortaplan till trots, kan öppna upp matchbilden. Mitt spel blir att båda lagen gör mål till 2.03 gånger pengarna hos Coolbet.

  Rygga spelet hos Coolbet- Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: BLGM
Odds: 2.03
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 19:00, onsdag 26 juli 2023
TV: 
Stream: