Speltips, Shirak – AIK 23/7: Infekterad retur väntar

Spelbloggare Publicerat: 22 juli 2015

Ett infekterat returmöte väntar mellan Shirak och AIK i Europa League-kvalet. Solnaiterna leder med 2-0 från matchen på Tele2 Arena och risken finns att det inte främst kommer handla om det sportsliga här. 

OBSERVERA! Avspark 14:30.

Rådde, som väntat, enorm skillnad mellan AIK och Shirak i det första mötet. 2-0 var i klar underkant, men räckte för att vårt speltips – AIK -1,5 mål asian handicap – skulle sitta till 1,67 x polletterna. Mer rättvisande resultat hade kanske varit 3/4-0 – dock ska resultatet ändå betyda spiken i kistan för det här dubbelmötet.

Matchen spelas alltså redan vid 14:30 och detta eftersom arenan påstås sakna belysning och därför måste ta hjälp av dagsljuset. Om det är så, är det sannerligen udda och förvånande att UEFA faktiskt låter Shirak spela på sin hemmaarena.

Känslan är att tvåan borde duga till 1,80x – det var så pass stor skillnad i det första mötet, men vi tvekar lite i och med förutsättningarna runt och i arenan; en sak är i alla fall säkert – och det är att Shirak är mer vana med den här typen av kvalité vid matcher.

”Infekterat var ordet”

Däremot finns det siffror som intresserar starkt på kortmarknaden. Som nämnt, det här mötet är nära på så infekterat det bara kan bli; i Stockholm åkte på Shirak på tre röda kort, orsakade två straffar och spelade helt respektlöst. Så pass att det faktiskt var en fara, en stor risk att spela för AIK – ren tur att ingen blev skadad.

Efter matchen anklagade dessutom AIK:s materialförvaltare, Åke Andersson, Shirak för att ha stulit handdukar från omklädningsrummet – huruvida detta är sant eller ej låter vi stå osagt, men undertecknad skulle hur som helst inte bli speciellt förvånad om så var fallet. Motattackerna från Shiraks håll har innehållit en del kraft.

När AIK-truppen landade på flygplatsen väntade ett 50-tal Shirakfans med banderoller som pryddes av texterna: ”Keep calm and f**** AIK” samt ”Fair play is not for AIK”. Ja, det blir lite ironiskt med tanke på hur Shirak uppträdde i det första mötet.

Infekterat var ordet. Känslan är att det här bara kommer att eskalera, inte minst om tiden håller på att rinna ur Shiraks händer. Att det blir ett rött kort i matchen betalar tredubbelt och det ser jag som kalasbra.

Speltips:

Speltips: Rött kort – ja
Odds: 3,00 (Jämför alla odds)
Bolag: Betsson (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 14:30, torsdag 23/7
TV:  viasatfotboll logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo

 

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Shirak 4,75 ladbrokes logo
Oavgjort 3,75 bet365 logoRegler och villkor gäller.
AIK 1,80 mybet logo
Över 2,5 mål 2,10 ladbrokes logo
Under 2,5 mål 1,76 unibet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: