Speltips Silkeborg – Horsens 11/4: Superliga

Martin Efvergren Publicerat: 11 april 2023

Silkeborg IF och AC Horsens gör upp i den 24:e omgången av Superliga. Matchen spelas den tisdag 11 april 2023 med avspark kl 18:30.

Silkeborg – Horsens

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Silkeborg IF har en helt okej säsong bakom sig, men på sistone har man tappat mark i Superliga. Man kommer nu från två raka kryss i ligaspelet och på de sju senaste ligamatcherna har man bara tagit en enda seger.

Samtidigt har man gjort det bra i den danska cupen. I torsdags besegrade man Sönderjyske med 3-2 hemma och kunde därmed avancera efter totalt 5-2 i dubbelmötet.

I ligaspelet har man dock inte riktigt fått det att stämma på senare tid. Förra helgen spelade man 1-1 borta mot Lyngby och dessförinnan blev det 3-3 hemma i toppmötet mot Midtjylland. Totalt har Silkeborg spelat ihop 30 poäng på 23 ligamatcher.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Målglada Silkeborg

AC Horsens är sju poäng efter Silkeborg, men har ändå, för tillfället, greppet om fjärdeplatsen i Superligas nedflyttningsserie. I grundserien slutade Horsens på en tionde plats medan Silkeborg blev sjua.

Formmässigt ser det dock än sämre ut i jämförelse med Silkeborg. Horsens har endast tagit en enda poäng på de sex ligamatcher man har spelat sedan årsskiftet. Senast man vann en ligamatch var i början av november.

Nykomlingen Horsens inledde säsongen ganska piggt, men har alltså mattats av betänkligt på sistone. Förra helgen föll man med 4-0 hemma mot Ålborg och fick då även försvararen Malte Kiilerich utvisad. Således saknas han i det här mötet.

Silkeborg och Horsens möts nu för tredje gången den här säsongen. De två tidigare mötena spelades båda i oktober och det var hemmalagen som segrade i båda. Först vann Silkeborg med 2-1 hemma och därefter gick Horsens segrande med 3-2.

Båda lagen har alltså dalat en del sedan i höstas, men värst är läget för Horsens vars trend liknar ett fritt fall. Silkeborg gäller också som klara favoriter att vinna den här matchen då ett spel på hemmalaget ger omkring 1.64 gånger insatsen.

Kent Nielsens Silkeborg spelar en offensivt inriktad fotboll och är hela Superligas målgladaste lag med ett snitt över tre mål per match. Därför tycket jag att spelvärdet är bra vad gäller att det kommer göras ett par mål i den här matchen. Mitt spel blir att det görs över 2.5 mål totalt till 1.83 gånger pengarna hos Coolbet.

  Rygga spelet hos Coolbet – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 2.5 mål
Odds: 1.83
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 18:30, tisdag 11 april
TV: 
Stream: