Speltips Silkeborg – Nordsjälland 29/5: Den långa väntan är över

Simon Pålsson Publicerat: 29 maj 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Danmark och Superligan är tillbaka med full kraft, där fredagens enda match spelas på östkusten mellan Silkeborg och Nordsjälland den 29 maj 2020.

  Rygga vårt odds hos unibet!
Annons. Nya kunder hos bet365. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Annons: Stream helt utan kostnad samt odds till matchenöppna ditt konto hos Unibet och få, via oss, en välkomstbonus om 500%. Regler & villkor tillämpas.

Danmark har precis som stora delar av Europa valt att stänga ner hela fotbollsverksamheten under full tid, men efter ett politiskt beslut är det nu dags att spela fotboll på högsta nivå igen. Där har man verkligen valt att gå ut offensivt.

Efter att ha spenderat stora delar av tiden sedan mars månad i lockdown eller karantän känns det högst osäkert var lagen står i dag. Det finns också en överhängande risk att ett par spelare, eller ganska många för den delen, har tappat lite i kraft.

För några veckor sedan började de danska lagen träna ihop igen, men då i mindre grupper och det är först nu på slutet som fullskalig kollektiv träning har varit igång. Får det här störst effekter på offensiven, eller blir defensiva brister tydligast först? Det är frågan som nu ska besvaras.

Hur som helst är fredagens enda möte i danska Superligan det som spelas mellan Silkeborg och FC Nordsjälland, och här tror vi oss kan få lite härlig underhållning från grannlandet.

Jumbon måste vinna

Silkeborg har haft en direkt svag säsong och ligger nu som lag nummer 14 i tabellen, efter att ha spelat in totalt 15 poäng på sina 24 första matcher. Det ger ett poängsnitt på en liten bit över en halv poäng per match. Då ska man få det svårt att stanna kvar.

Med andra ord är det jumbon som nu möter topplaget FC Nordsjälland, ett lag som också är lite missnöjda med sin inledning på säsongen. Med det sagt hör man åtminstone till den övre halvan, även om man inte ligger längst upp i topp. Däremot är man på en slutspelsplats nu och det är där allting ska komma att avgöras.

Innan uppehållet stod bortalaget på fem raka matcher utan förlust, men hur är formen nu? Det kan ingen svara på. Tänk också på att man bara fick med sig 2-2 mot Silkeborg från höstens möte, då på hemmaplan.

FC Nordsjälland att vinna spelas hur som helst till 1,65 gånger såsen hos Unibet. Det måste vara favoritskap för bortalaget, trots allt.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 2 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: FC Nordsjälland vinner
Odds: 1,65
Bolag: Unibet
Spelstopp: 19:00, fredag 29/5
TV:  viasatsport logo
Stream:  viaplay logounibet logo