Speltips Sirius – Degerfors 1/10: Ångestladdat bottenmöte

Axel Sjödin Publicerat: 1 oktober 2023

Sirius och Degerfors drabbar samman i en ödesmättad match i Uppsala på söndagseftermiddagen.

Sirius - Degerfors

Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod ekluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.

Studenternas IP är skådeplatsen för säsongens kanske mest ångestladdade match då Sirius och Degerfors kommer att kämpa för sin överlevnad i allsvenskan på söndag. Tre poäng skiljer lagen åt inför omgången och pressen ligger först och främst på Degerfors som behöver komma ikapp för att undvika direkt nedflyttning.

För bara ett par omgångar sedan såg läget helt annorlunda ut, men Sirius har lyckats ta två blytunga segrar mot Varberg och Värnamo vilket har satt dem i förarsätet inför helgens match. Det var Sirius två första vinster sedan de besegrade Degerfors med 3-0 på Stora Valla i mitten av juli.

Sirius har knappast badat i framgångar under säsongen, och de har återkommande haft problem att översätta fina insatser till resultat. Segrarna mot Varberg och Värnamo var därför ett trendbrott som kom i grevens tid och kan de följa upp det med en seger mot Degerfors så ser läget plötsligt mycket bättre ut för Uppsala-klubben.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Måstematch för Degerfors

Degerfors har år efter år trotsat förväntningarna och hållit sig kvar i allsvenskan, men i år så kan framgångssagan mycket väl ta slut. Det har varit en del oroligheter bakom kulisserna i Degerfors där det nu står klart att den långvariga tränarduon Tobias Solberg och Andreas Holmberg inte kommer att få fortsatt förtroende efter säsongen.

Laget har i dagsläget kniven mot strupen och behöver verkligen behöva plocka trepoängare i säsongens slutskede för att ha någon som helst chans att hålla sig kvar. Degerfors brukar vara duktiga på att ta de poäng som de behöver, även i matcher där de inte förväntas att göra det, vilket vi har fått se mot Värnamo och Häcken på senare tid. Det har dessvärre varit lite för långa mellanrum mellan trepoängarna i år och Degerfors känns skakiga på ett sätt som de inte har gjort tidigare.

De är ganska rejält nederlagstippade hos spelbolagen söndagens ödesmatch och nu gäller det återigen att motbevisa tvivlarna. Sirius känns dock som ett rakt av bättre lag i nuläget, även om de har avstängningar på Daniel Stensson och Jakob Voelkerling Persson inför omgången.

Den raka ettan står dock lite väl lågt för att vara ett spännande spel, istället går vi emot strömmen och kikar på underspelet. Det är ett pressat läge där mycket står på spel, Sirius har faktiskt hållit nollan i två raka matcher inför omgången och Degerfors har styrt upp defensiven något jämfört med säsongsinledningen. För hela 2.42 gånger pengarna klickar vi därmed in under 2,5 mål hos Bet365.

  Rygga spelet hos Bet365 – Hämta upp till 1250kr i spelkrediter!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 2.42
Bolag: Bet365
Spelstopp: 15:00, söndag 1 oktober
TV: 
Stream:  TV4 Play, Discovery+