Speltips, Sirius – Frej 5/10: Klasskillnad på Studenternas IP

Spelbloggare Publicerat: 4 oktober 2015

Superettan öppnar den nya veckan och vi tar oss en närmare titt på Sirius och Frej som ska göra upp om poängen på Studenternas IP.

Det är toppen mot botten.

Sirius finner vi på kvalplatsen mot Allsvenskan, där de funnits under en bra tid tillbaka och med all sannolikhet kommer landa på när spelåret ska summeras. Till död mark skiljer sex pinnar och till direktplatsen ovan, vilken innehas av Östersund, sju – och då har man en match mindre spelad än dem och med deras avslutande spelschema i åtanke ska det inte vara helt omöjligt att nå dit.

Att Frej är och tampas i bottenstriden är lika lite förvånande som att Sirius fajtas uppe i toppen – men det är faktiskt imponerande att man fortfarande svävar ovanför de två bottenplatserna, vilka det är tre pinnar ner till – till säker mark en pinne. Helt öppet med andra ord.

Proppen ur?

Tycker att klasskillnaden borta synas rejält när vi summeras 90 spelade minuter och att värdet faktiskt, trots det stora favoritskapet, hittas i spelen till Sirius favör. God proppen ur-möjlighet, att det här rinner på.

Lite för ofta som Sirius kryssar, att man inte sätter den sista tonen. Praktexempel på det förra veckan, när man ledde med två mål mot noll i bortamatchen mot AFC United och det mer eller mindre redan kändes avgjort, men sedan kom 1-2 i den 89:e minuten och kvitteringsbaljan i den andra stopptidsminuten.

Bör dock inte dras alltför stora slutsatser av det – sånt händer. Nu står ett Frej, förvisso stärkta av 2-1-vinsten över Syrianska senast, men som hade 12 vinstfria matcher dessförinnan, på andra sidan planhalvan. Man är extremt ojämna i sina prestationer, och när man väl förlorar så blir det ofta med större siffror. Nio av 12 förlustmatcher har varit med minst två baljor upp. På bortaplan har åtta av 13 matcher torskats.

Nu saknas bortalaget sin matchhjälte senast, avstängde Victor Söderström. Inte de bästa beskedet man kunnat få.

Tar och skickar in en pollett på Sirius -1,5 mål (asian handicap) till 2,04 x polletterna hos Unibet. Flera andra spelbolag värderar det som fifty-fifty huruvida spelet ska sitta och känslan är att värdet finns där med flera punkter.

Speltips:

Speltips: Sirius -1,5 mål (asian handicap)
Odds: 2,04 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 19:00, måndag 5/10
TV:  Visas inte på TV. (TV-tablå)
Stream:  cmoreplay logo

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Sirius 1,35 unibet logo
Oavgjort 5,05 comeon logo
Frej 11,00 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Över 2,5 mål 1,67 williamhill logo
Under 2,5 mål 2,25 unibet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: