Speltips Sirius – Hammarby 9/7: Jämna förutsättningar

Martin Efvergren Publicerat: 9 juli 2023

IK Sirius tar emot Hammarby IF i söndagens omgång av Allsvenskan. Matchen spelas den 9 juli 2023 med avspark kl 15:00 på Studenternas IP.

Sirius – Hammarby

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det dröjde fram till den tionde omgången innan IK Sirius vann sin första match i allsvenskan den här säsongen. Därefter radade man upp ytterligare två raka segrar innan uppehållet, vilket gav Christer Mattiasson viss arbetsro inför fortsättningen.

I återstarten väntade så tuffast möjliga motstånd i form av serieledarna Malmö FF på bortaplan. När man då släpper in mål redan i den femte minuten samt drar på sig en tidig utvisning blir det hela inte enklare. Sirius gjorde vad man kunde utifrån läget man försatte sig i och det slutade i en klar 3-0-förlust. Patrick Nwadikes frilägesutvisning gör att han är avstängd den här matchen.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Andefattigt Hammarby

Sirius står kvar på 14 poäng efter 13 spelade matcher och är därmed två poäng efter Hammarby som har en match mer spelad.

Hammarby hade som vanligt höga förväntningar på sig inför säsongen, men om vi ser till den här relativt oerfarna truppens kvalitet är det inte så konstigt att man inte är ett topplag.

Insatsen i måndagens bortamöte mot Elfsborg var ännu ett tydligt bevis för att Bajen inte har var vad som krävs för att slå de bästa lagen i allsvenskan. Matchen i Borås slutade välförtjänt 2-0 till hemmalaget efter att Hammarby bjudit på två mål samtidigt som man hade väldigt svårt att skapa några stora farligheter framåt.

Sirius och Hammarby möttes i en träningsmatch under det gångna sommaruppehållet och det slutade i en klar 4-1-seger för de sistnämnda. Inför den här matchen är förutsättningarna emellertid jämna. Hos spelbolagen gäller Hammarby som knappa favoriter till ett odds omkring 2.56.

Ser vi till tabelläget är det här två jämnstarka lag och som jag ser det känns utgången oviss. Sirius avslutade våren med två övertygande 2-0-seger på hemmaplan mot Värnamo och IFK Göteborg. Kan man komma upp i samma nivå här bör man ha goda chanser till tre poäng.

Hammarby är mest pressade att vinna, men det har ofta sett både uddlöst och andefattigt ut den här säsongen. Fortsätter de tendenserna så lär även det här bli en mindre sprudlande batalj. Jag lutar åt att det kommer att bli en jämn och tät tillställning och mitt spel blir att det kommer göras under 2.5 mål totalt till 1.97 gånger pengarna hos Betinia.

  Rygga spelet hos Betinia- Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2.5 mål
Odds: 1.97
Bolag: Betinia
Spelstopp: 15:00, söndag 9 juli 2023
TV: 
Stream:  Discovery+