Speltips Sirius – IFK Göteborg 11/6: Bottenmöte

Martin Efvergren Publicerat: 11 juni 2023

IK Sirius tar emot ett pressat IFK Göteborg i den tolfte omgången av Allsvenskan. Matchen spelas söndag den 11 juni 2023 med avspark kl 15:00 på Studenternas IP.

Sirius – IFK Göteborg

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

IK Sirius fick en tuff start på säsongen då det dröjde fram till den tionde omgången innan man kunde bärga sin första seger. Med ytterligare en seger i bagaget har nu Christer Mattiasson skaffat sig ett visst andrum inför fortsättningen.

Sirius kryssade fem av sina sex första matcher i allsvenskan. När man sedan tappade en ledning till förlust i slutminuterna mot Elfsborg var det som om tålamodet tog slut. Den förlusten följdes av två nya mot Mjällby och Halmstad och läget var då pressat.

Men i mötet mot Mattiassons förra klubb BP lyckades Sirius hitta ny energi. Det gav till slut en mycket efterlängtad 2-1-seger. Förra helgen kunde man sedan bygga vidare på det återvunna självförtroendet och ta en 2-0-seger hemma mot IFK Värnamo.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Berthel Askou-effekt?

Sedan Mikael Stahre fick sparken strax innan seriestarten har IFK Göteborg tagit god tid på sig att sondera terrängen efter en ny huvudtränare. I onsdags kom så beskedet att dansken Jens Berthel Askou blir mannen som ska leda Blåvitt framöver. Vikten av att den rekrytering blir rätt behöver nog inte ens poängteras.

Med en match kvar innan sommaruppehållet får Berthel Askou ett par dagar på sig att förbereda laget. Att det ska innebära några revolutionerade förändringar på så kort tid är förstås inte troligt.

IFK Göteborg har endast skrapat ihop sju poäng på elva matcher och nu krävs snabba resultat. Efter att ha gjort ganska bra prestationer den senaste månaden så var insatsen hemma mot Mjällby förra helgen ett steg i fel riktning. Det offensiva drivet saknades hos Blåvitt och gästerna kunde åka därifrån med en, inte direkt orättvis, 1-0-seger.

Med den plattmatchen i ryggen kommer Berthel Askou in i ett läge där han direkt kan göra skillnad. Hans tillträde bör kunna bli en injektion som gör att man höjer sig till den här matchen där viktiga poäng står på spel i bottenstriden.

Ett Sirius med två raka segrar lär vilja ta tag i taktpinnen här, men jag räknar också med ett framåtlutat IFK Göteborg med mycket energi och löpvilja. Dessa förutsättningar tror jag borgar för en relativt öppen matchbild och mitt spel blir att det kommer göras över 2.5 mål totalt till 1.92 gånger pengarna hos Coolbet.

  Rygga spelet hos Coolbet – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 2.5 mål
Odds: 1.92
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 15:00, söndag 11 juni 2023
TV: 
Stream:  Discovery+