Speltips Skottland – Cypern 25/3: Måstematch

Martin Efvergren Publicerat: 24 mars 2023

Skottland tar emot Cypern i den första omgången av EM-kvalet. Matchen spelas lördagen den 25 mars 2023 med avspark kl 15:00.

Skottland – Cypern

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Skottland och Cypern har hamnat i EM-kvalets grupp A som på förhand ser tuff ut. I potten ligger biljetter till EM 2024 i Tyskland men då behöver man också konkurrera Spanien, Norge och Georgien.

Spanien gäller förstås som huvudfavoriter och för Skottlands del gäller det främst att försöka bräcka Norge och Georgien. Cypern är gruppens stora underdog och det här är nog en match som Skottland lär behöva vinna om de ska ta sig till EM.

Skottarna stod för en stark insats i VM-kvalet då man slutade på andra plats efter Danmark med nationer som Israel och Österrike bakom sig. Det innebar att Stephen Clarkes manskap fick kvalspela men man föll då direkt mot Ukraina.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Skottland har en grundtrygghet

Cypern, som sedan i höstas leds av den forne georgiske stjärnanfallaren Temuri Ketsbaia, har sällan så mycket att sätta emot i de här sammanhangen. I VM-kvalet skrapade man ihop fem poäng på tio matcher och slutade därmed näst sist i gruppen, på samma poäng som Malta.

I Nations League stod Cypern emellertid för ett par bättre insatser. Man spelade då oavgjort två gånger om mot Nordirland och den stora framgången var segern hemma mot Grekland i slutet av september.

Skottland och Cypern möttes senast i EM-kvalet 2019 och i båda de matcherna stod de sistnämnda upp på ett bra sätt. Skottarna vann emellertid med 2-1 både hemma och borta.

Skottland gäller nu som stora favoriter inför den här matchen. Ett rakt spel på hemmalaget ger endast omkring 1.23 gånger insatsen.

Stephen Clarke har lett Skottland sedan våren 2019 och utvecklingen har varit positiv. Det räckte in till en plats i VM i Qatar, men i det kvalet visade man stabilitet både i den här typen av måstematcher samt mot högre rankat motstånd. De har grundtrygghet i sitt spel och jag tror att man har goda chanser att inleda det här EM-kvalet med en nödvändig trepoängare.

Cypern är dock ingen blåbärsnation utan de kan säkerligen stå upp på ett hedersamt sätt. Mitt spel blir därför att Skottland vinner och att det görs under 3.5 mål totalt till 1.87 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos Expekt – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Skottland vinner & under 3.5 mål
Odds: 1.87
Bolag: Expekt
Spelstopp: 15:00, lördag 25 mars
TV: 
Stream:  viaplay logo