Speltips Skottland – Israel 4/9: Bortglömd match

Simon Pålsson Publicerat: 1 september 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Det spelas också lite mindre möten i UEFA Nations League torsdagen den 4 september 2020. Bland annat spelar Israel borta mot Skottland, och vi rekar med odds.

  Rygga vårt speltips hos Casumo!
Annons. Nya kunder hos Casumo. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Det är lätt att helt isolera sitt fokus till att hamna på de största matcherna som nu spelas i UEFA Nations League, med tanke på att det varje speldag är minst ett par stora giganter som drabbar samman i heta drabbningar. Men då missar man ett par små pärlor till matcher.

Inte minst för den som älskar betting på landslagsfotboll vore det dumt, med tanke på att spelvärdet ofta finns i de lite mindre matcherna. Och just spelvärde är precis vad vi tycker oss ha hittat inför matchen mellan Skottland och Israel i B-divisionen.

Det är såklart inte det hetaste mötet på pappret, men spelbolagen verkar ense om att matchen i sig ska bli ganska händelsefattig och snudd på tråkig. Några mål? Nej, snarare en målfattig historia att vänta sig.

Men det är inte den uppfattning vi har. Känslan är att det snararae är två väldigt jämna lag, och två lag som så sakteliga har byggt på en starkare offensiv på sistone. EM-kvalet för båda lagen hade sina stunder. Det är inte så att varken Israel eller Skottland är nära att vara några dominanter, men det är två landslag som är klart bättre än tidigare.

Vad som också är intressant är att lagen ska spela mot varandra i playoff till EM-kvalet någon gång innan nästa sommar. Exakt datum är inte spikat, men klart är att matcherna gäller extremt mycket. Det gör att den här matchen sig gäller desto mindre – och att det troligen blir en mer avslappnad inställning till det här mötet.

Överspelet hämtas

2018 spelade lagen mot varandra i den första vändan av UEFA Nations League och det var inget fel på underhållningsvärdet i de båda matcherna som spelades då. Först vann Israel med 2-1 på hemmaplan i det första mötet, innan lagen spelade mot varandra igen i landslagsuppehållet därpå. Då var det skottarna som var det starkare lag på sin hemmaplan och vann med 3-2.

Nu är det lite annorlunda förutsättningar, och inte minst spelas matcherna utan publik. Det i sig bör minska den hemmaplansfördel som tydligt spelade sitt spratt förra vändan lagen möttes. Å andra sidan är det tider som inte är lika förnämliga att resa i sen tidigare, så på det sättet känns det som tuffare förutsättningar för bortalaget just nu.

På det hela taget kan man konstatera att det är två jämna lag som vi har att göra med. Det är knappast ett lag som kommer att dominera det andra. Snarare är känslan att det finns ganska positiva tongångar i båda landslagen. Det här är två av de lite mindre fotbollsnationerna som sakta men säkert har något på gång.

Nu tror vi inte att något av lagen känner att det finns något att förlora, och därför blir det lite mer gasa, och lite mindre bromsa. Det är åtminstone en magkänsla.

Över 2 mål (asian handicap) spelas till hela 1,64 gånger krämen hos Casumo.

Annons:
  Rygga spelet hos Casumo – Få 300 kronor freebet!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Över 2 mål (asian handicap)
Odds: 1,64
Bolag: Casumo
Spelstopp: 20:45, fredag 4 september 2020
TV:  cmoreplay logo
Stream:  cmoreplay logo