Speltips Skövde – GAIS 9/7: Botten mot toppen

Martin Efvergren Publicerat: 9 juli 2023

Jumbon Skövde AIK tar emot tabelltrean Gais i den trettonde omgången av Superettan. Matchen spelas den 9 juli 2023 med avspark kl 17:00.

Skövde – GAIS

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Skövde AIK var en stor positiv överraskning förra säsongen då man, som nykomling, hakade på toppskiktet av superettan. Den här säsongen har dock verkligen visat sig bli den svåra andra säsongen. Så här långt har man endast skrapat ihop sex poäng på tolv matcher och därmed ligger man sist i tabellen.

I den näst sista matchen innan uppehållet lyckades Tobias Linderoths manskap bärga en oerhört viktig seger mot bottenkonkurrenten AFC Eskilstuna. Den 1-0-segern är lagets enda vinst i superettan den här säsongen. Därefter hade man desto mindre att sätta emot i bortamötet mot topplaget Västerås där man föll med 4-0 i den senaste seriematchen.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Inget skrälläge

Nykomlingen Gais är vad Skövde var förra säsongen, men man har gjort det med ett helt annat typ av spelsätt. Göteborgslaget har, i de flesta matcherna, varit det spelmässigt dominerande laget och ser vi till statistiken borde de ha tagit ännu fler poäng.

Gais hade en liten svacka där man hade väldigt att få bollen i mål i matcherna mot J-Södra, AFC och Örgryte. Man gick då mållösa i tre raka matcher, men utdelningen kom sedan i de två avslutande matcherna innan uppehållet. Då besegrade man först Sundsvall med 3-0 borta och därefter Örebro med 4-0 på Gamla Ullevi.

Gais gäller nu som klara favoriter inför den här matchen, men i mitt tycke borde nog favoritskapet vara än större. Ser vi till expected goals är Gais bäst i superettan både vad gäller att skapa chanser och att inte släppa till målchanser för motståndaren. Spelmässigt har man varit dominanta i majoriteten av matcherna och jag räknar med att man kommer att vara det även om mot jumbon Skövde.

Västgötarna kan visserligen vara svårspelade på Södermalms IP, men resultaten den här säsongen skrämmer inte. Jag har svårt att se något annat än att Gais kommer att gå segrande med viss marginal här och mitt spel blir därför Gais -1 (asian hcp) till 1.93 gånger pengarna hos Coolbet.

  Rygga spelet hos Coolbet- Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Gais -1 (asian hcp)
Odds: 1.93
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 17:00, söndag 9 juli 2023
TV: 
Stream:  Discovery+