Speltips Skövde – Örgryte 22/7: Bottenmöte

Martin Efvergren Publicerat: 21 juli 2023

Jumbon Skövde AIK gästas av ett formsvagt Örgryte IS i den 15:e omgången av Superettan. Matchen spelas lördag den 22 juli 2023 med avspark kl 15:00.

Skövde – Örgryte

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Skövde AIK var en pigg nykomling i superettan förra säsongen, men den här säsongen har man haft det betydligt tuffare. Efter 14 spelade matcher har man endast skrapat ihop sju poäng. Därmed ligger man sist i tabellen med sju poäng upp till Örgryte på kvalplats.

Det dröjde fram till den elfte omgången innan Skövde kunde ta sin första seger. Man besegrade då bottenkonkurrenten AFC Eskilstuna med 1-0 på hemmaplan. När superettan återstartade efter uppehållet stod man sedan för en fin insats då man lyckades spela 0-0 hemma mot Gais. Förra helgen stod man på nytt upp på ett bra sätt i bortamötet mot Öster, men det slutade ändå med en 2-1-förlust i Växjö.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Örgryte är mest pressade

Örgryte IS inledde, i vanlig ordning, säsongen knackigt då det dröjde till den åttonde omgången innan Jeffrey Aubynn kunde leda sitt lag till hans första seger som Öis-tränare i superettan. Därefter radade man upp ytterligare två segrar och känslan var att Örgryte fått bitarna på plats och kunde sikta uppåt.

De tre segrarna har nu följts av fyra raka förluster och därmed är man tillbaka på ruta ett. Man avslutade våren med förluster mot Landskrona och Östersund och sedan återstarten har man kammat noll i båda matcherna.

Förra helgen föll man tungt hemma mot Helsingborg då man tappade ledning till förlust med 2-1. I omgången dessförinnan föll man med 4-1 borta mot Brage och det trots att hemmalaget åkt på en utvisning i den 25:e minuten. I numerärt överläge släppte man då in hela fyra mål.

Örgryte är alltjämt sju poäng före Skövde, men de lär vara det mest pressade laget inför det här mötet. Hos spelbolagen gäller gästerna dock som favoriter till omkring 2.30 gånger insatsen.

Öis insatser på sistone bådar inte gott och mentalt befinner man sig i ett jobbigt läge. På pappret är man ett klart bättre lag än Skövde, men utgången här känns oviss.

Tobias Linderoths manskap har visat karaktär i de två matcherna efter uppehållet och på hemmaplan har man hållit nollan i sina två senaste matcher på Södermalms IP. Jag räknar med att de kommer att hålla ihop det på ett bra sätt även i det här ångestladdade bottenmötet.

Förutsättningarna gör att jag inte tror på någon sprudlande tillställning, att det blir mer kamp än skönspel och en sådan matchbild talar till Skövdes fördel. Mitt spel blir att det kommer göras under 2.5 mål totalt till fina 2.10 gånger pengarna hos Coolbet.

  Rygga spelet hos Coolbet- Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2.5 mål
Odds: 2.10
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 15:00, lördag 22 juli 2023
TV:  Discovery+
Stream: