Speltips Slovakien – Tjeckien 4/9: Svårbedömt

Simon Pålsson Publicerat: 1 september 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Tjeckien är inte vad man en gång har varit, och Slovakien är lite sakta på gång. Nu möts lagen i UEFA Nations League den 4 september 2020.

  Rygga vårt speltips hos Casumo!
Annons. Nya kunder hos Casumo. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Det är utan tvekan speciella tider i fotbollsvärlden, och det har såklart spillt över en hel del på den landslagsfotboll som brukar spelas och som brukar vara någonting alldeles extra i Europa. Här är nivån som bekant väldigt hög eftersom merparten av de bästa landslagen kommer härifrån.

Men det har nu inte spelats landskamper på europeisk mark på nästan ett år. De senaste matcherna spelades i mitten av november månad förra året, och då var det sista skvätten i EM-kvalet som skulle gå i mål.

Det var också då vi senast fick se Tjeckien och Slovakien spela fotboll. Sedan dess har det hänt en hel del, och trupperna ser delvis annorlunda ut. Men det som är verkligt svårt inför matcherna som nu ska spelas i UEFA Nations League är att vi inte vet var lagen står, och egentligen hur man förhåller sig till det här spektaklet överhuvudtaget.

I övrigt ska sägas att Isreal och Skottland fyller ut den här truppen. Det är inte det allra sexigaste motståndet som väntar. Nu är det här bara på B-nivån och känslan är att såväl Tjeckien som Slovakien bör ha en god chans att vinna gruppen. Det kommer utan tvekan vara de två lag som gör upp – om ingenting märkligt sker.

Tjeckien snäppet vassare

På förhand är vår absoluta känsla att det är Tjeckien som är det vassare laget, och ett starkt EM-kval befäster egentligen den övertygelsen. Då vann man inte minst hemma mot England i en tät match, och tog dessutom en imponerande seger med 0-3 borta mot Montenegro.

Det var i för sig i en annan tid, inför publik på läktarna, och i matcher som spontant gällde lite mer. UEFA Nations League blev visserligen lite av en succé direkt under första upplagan, men inför andra upplagan måste man konstatera att det trots allt inte är en tävling i paritet med EM-kvalet. Så är faktiskt fallet.

Tjeckien är för övrigt redan klara för EM, och deras fokus nu handlar om att försöka få i ordning laget inför nästa sommar. UEFA Nations League blir det skarpaste till matcher man kommer att spela innan mästerskapet.

Slovakien gjorde inte ett fullt så imponerande EM-kval, men kunde ändå streta emot ganska bra i en tuff grupp och ska nu spela playoff mot Irland för att nå EM-slutspelet. Om det blir vinst där väntar tuffa Bosnien eller mer överkomliga Nordirland i finalen.

Men åter till den här matchen. Vad förväntar vi oss? Känslan är att Tjeckien är ett något bättre lag och vi har svårt att se hur tjeckerna ska förlora.

Tjeckien draw no bet spelas till 1,80 gånger smeten hos Casumo.

Annons:
  Rygga spelet hos Casumo – Få 300 kronor freebet!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Tjeckien draw no bet
Odds: 1,80
Bolag: Casumo
Spelstopp: 20:45, fredag 4 september 2020
TV:  cmoreplay logo
Stream:  cmoreplay logo