Speltips, Slovenien – Ukraina 17/11: Mer hörnfokus

Spelbloggare Publicerat: 16 november 2015

Slovenien ska försöka vända 0-2 till vinst mot Ukraina i playoffreturen hemma på Stozice Stadium – och det känns lite hopplöst. Bäddar för en avvaktande match och därmed också – hörnsnål?

Precis som vi var inne på inför den första matchen – det ska helt enkelt råda klasskillnad mellan dessa två. Ukraina är med de 90 återstående minuterna två mål upp och Slovenien lyckades inte heller få in någon bortabalja, vilket brukar vara av stor betydelse.

– Vi kunde ha gjort ett tredje mål och avgjort, sa den ukrainske mittfältaren Denys Garmash enligt UEFA efter matchen.

– Men Handanovic (Sloveniens målvakt reds anm.) spelade väldigt bra och gjorde allt en målvakt kan för att rädda sitt lag.

Det var närmast total dominans i Lviv. Närmare 3-0 än 2-1.

Hemmavinsten innebar också att vårt speltips, den raka ettan, satt till 1,67 x insatsen utan problem – som väntat. Nu är oddsen mer jämnt fördelade på 1×2-marknaden, men Ukraina är alltjämt favoriter även över dessa 90 minuter – den står i 2,95-3,30-2,65 och undertecknad skulle inte bli förvånad om favoritskapet blir större närmare inpå avsparken.

Underspelet synas

Det är såklart fortfarande möjligt för Slovenien att vända på siffrorna, men då ska det extremt mycket till. Ett försök kan vi räkna med – men om man inte själva får in matchens första balja, eller Ukraina en överhuvudtaget, finns en överhängande risk att matchen tappar all intensitet. Att den bara ska spelas av.

Från Ukrainas sida lär behovet av att skölja framåt inte vara speciellt stort. Klarar man hålla boll, rulla och anfalla kontrollerat – då har man matchen precis dit man vill. Blir svårt för ett mediokert Slovenien att sätta klorna i sina motståndare. Oavsett om man vill dominera matchbilden, blir det svårt att utföra i praktiken.

Tänker att det kan bli en hel del bollrullande på mittfältet under de här 90 minuterna. Speciellt om mötet eventuellt är ”dött” en bit in i andra halvlek. När desperationen minskar – blir det sannolikt mindre av ”skicka in bollen i straffområdet och hoppas den landar rätt”-varan.

Talar alltså för – hörnsnålt.

Mot lite tuffare motstånd i kvalet har Sloveniens hörnproduktion varit snål. Mot Schweiz: 2 stycken i match nummer ett och 3 i den andra. Mot England: 2 respektive 1.

Synar under 10,5 hörnor (asian handicap) till 1,875 x insatsen hos Bet365.

Speltips:

Speltips: Under 10,5 hörnor
Odds: 1,875 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, tisdag 17/11
TV:  eurosporttva logo (TV-tablå)
Stream:  eurosportplayer logo

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Slovenien 2,95 betsson logo
Oavgjort 3,30 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Ukraina 2,65 betrally logo
Över 2,5 mål 2,48 unibet logo
Under 2,5 mål 1,60 mybet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: