Speltips Smolevichi – Gorodeya 5/6: Vitryska Premier League

Simon Pålsson Publicerat: 5 juni 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Det har varit ett par veckor utan fokus på vitrysk fotboll nu, men fredagen den 5 juni 2020 möts Smolevichi och Gorodeya i ett första möte inför helgen.

  Rygga speltipset till bästa odds hos coolbet!
Annons. Nya kunder hos Coolbet. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Annons: Streama Bundesliga utan kostnad hos Unibet: Få, via oss, 600 kronor att spela för med en hundralapp insatt. Regler & villkor tillämpas.

Den vitryska fotbollen var hetare än någonsin för ett par månader sedan, då man valde att köra på med ligan precis som vanligt, och spela matcherna trots att det fanns omkringliggande länder som var på lockdown.

Det här innebär också att vi är många som nu har fått en liten förkärlek till den vitryska ligan, och som nu kommer att kolla på Belarus Premier League även när andra ligor kickar igång. Det går nämligen att streama på många håll – inte minst hos Unibet.

Men för att återgå till sporten kan vi konstatera att det spelas en match på fredagen, och det är mötet mellan Smolevichi och Gorodeya. Det är inte direkt de två sexigaste lagen i tabellen, utan snarare två lag som hör till botten.

Smolevichi har på tio omgångar fortfarande inte tagit en enda vinst, men med fyra kryss har man ändå en tillräcklig poängskörd för att inte ligga allra sist. Men nedflyttningen hägrar och upp till kvalplatsen är det åtta poäng. Där hittar vi fredagens motstånd i form av Gorodeya.

Ångest på tapeten

Det går att konstatera att det här blir ett ångestfyllt möte med tanke på vad som står på spel, och i själva verket är det inte så att det här är två haveri till defensiva lag. Med 16 respektive 13 insläppta mål har man i för sig släppt in för många, men det är inte där problemet ligger.

Smolevichi och Gorodeya står båda på sju gjorda mål, och kanske är det främst där vi ska leta förklaringar. Gorodeya har å andra sidan tagit tre vinster och har kunnat kapitalisera på sitt övertag i vissa matcher. Det har Smolevichi aldrig lyckats med – utan snarare tvärtom.

Rimligen bör hemmalaget Smolevichi se det här som en första chans att på allvar ta tre poäng, och verkligen gå för att göra det. Men det kommer också göra att bortalaget får chanserna att hota framåt.

Båda lagen göra mål spelas till 2,10 gånger såsen hos Coolbet.

Annons:
  Rygga spelet hos Coolbet!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Båda lagen göra mål
Odds: 2,10
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 18:00, fredag 5/6
TV:  unibet logo
Stream:  unibet logo