Speltips, Sönderjyske – Midtjylland 24/7: Tufft matchade favoriter – skrällchans?

Spelbloggare Publicerat: 24 juli 2015

Vi kliver in i omgång nummer två av danska Superliga under fredagskvällen. I Hederslev har vi ett möte mellan det tippade bottenlaget Sönderjyske och fjolårets serievinnare Midtjylland. Kan en skräll lura runt hörnet?

Förra året blev de historiska, Midtjylland. Oväntat plockade de sin första ligatitel någonsin med den fantastiska resultatraden 22-5-6. Osäkert huruvida de kan återupprepa den prestationen, men uppe i toppen ska man i alla fall vara och fajtas. Allt annat än topp tre får ses som ett misslyckande – så pass bra är Midtjylland.

Sönderjyske har rensat en hel del i truppen efter att precis ha klarat kontraktet, hittats på platsen över det röda tabellområdet, två år i följd och ser starkare ut än på flera år. Borde tveklöst hålla för en plats i mittenskiktet.

Imponerade stort i premiären

Blev premiärvinster för båda parter, men de som verkligen visade framfötterna var Sönderjyske; borta på Farum Parks konstmatta besegrades vanligtvis hemmstarka Nordsjälland med 2-0 – och orättvist var det absolut. Trots att man bara hade 35% av bollinnehavet skapades en hel del målchanser och bakåt var man stabila. Fanns en tydlighet i anfallsspelet som Sönderjyske inte visat tidigare.

Midtjylland var klara favoriter i sin premiär mot nykomlingen Viborg på hemmaplan. Pione Sisto smällde matchens två enda mål och ser ut att ha hittat formen. En planenlig och över det hela odramatisk vinst – och nu väntar en klart tuffare uppgift.

Förutom att jag tycker att Sönderjyske underskattas generellt, så har Midtjylland haft ett tufft spelschema; bara fått vila tre dagar sedan vinsten mot Lincoln Red Imps i Champions League-kvalet och detta blir lagets fjärde match på tio dagar. Tär på krafterna.

Finns alltså en hel del faktorer som talar värden här. Ser vi på de tre senaste identiska matcherna har det blivit en hemmavinst, ett kryss och en bortavinst – helt jämnt skägg med andra ord.

Inte alls omöjligt att vi får se en hemmaseger här under fredagen och Sönderjyske 0.0 asian handicap (pengarna tillbaka vid oavgjort) spelas med en mindre summa till 2,78 x polletterna hos ComeOn.

Speltips:

Speltips: Sönderjyske 0.0 asian handicap
Odds: 2,78 (Jämför alla odds)
Bolag: ComeOn! (3 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:00, fredag 24/7
TV:    (TV-tablå)
Stream: 

 

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Sönderjyske 4,00 nordicbet logo
Oavgjort 3,50 comeon logo
Midtjylland 2,05 williamhill logo
Över 2,5 mål 2,15 nordicbet logo
Under 2,5 mål 1,76 redbet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: