Speltips SönderjyskE – Silkeborg 8/3: Danska cupen

Martin Efvergren Publicerat: 8 mars 2023

SönderjyskE och Silkeborg gör upp i ett dubbelmöte i kvartsfinalen av den danska cupen DBU-pokalen. Den första matchen spelas tisdagen den 8 mars 2023 med avspark kl 18:45.

SönderjyskE – Silkeborg

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

SönderjyskE åkte ur den danska högstaligan förra säsongen och kämpar nu för att kunna ta sig tillbaka igen. Man har dock inte kunnat haka på i den absoluta toppen av division 1. Efter 20 spelade omgångar har man tagit 31 poäng vilket för tillfället ger en femte plats i tabellen. Avståndet upp till serieledarna Vejle är hela 13 poäng.

Sedan vinteruppehållet har SönderjyskE spelat tre ligamatcher med blandade resultat. Det har blivit en vinst, ett kryss och en förlust. Förlusten kom i den senaste omgången då man i lördags föll med 2-1 borta mot Hvidovre efter att hemmalaget avgjort på tilläggstid.

I den danska cupen har man emellertid tagit sig fram till den här kvartsfinalen. På vägen fram har man slagit Köge och senaste Nyköbing, men nu väntar på pappret tuffare motstånd i Superliga-laget Silkeborg.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Tillknäppt

Silkeborg IF har för ambition att utmana de stora drakarna i Danmark och det kan man väl säga att man har lyckats med så här långt den här säsongen. Man har visserligen åtta poäng upp till FC Köpenhamn på andraplatsen, men man är före lag som Bröndby och Midtjylland i Superliga-tabellen.

Silkeborg har spelat ihop 28 poäng på 20 matcher och ligger just på en sjätte plats. Detta sedan man i söndags besegrat serieledarna Nordsjälland med 2-1 hemma. Försvararen Lars Engel gjorde då sitt första ligamål för säsongen när han avgjorde matchen på tilläggstid.

Silkeborg lär med andra ord komma med en god känsla till den här kvartsfinalen av den danska cupen. SönderjyskE har hemmaplansfördel i det första mötet av två, men det är ändå gästerna som gäller som favoriter i den här matchen. Ett spel på att Silkeborg vinner ger omkring 1.90 gånger insatsen.

Silkeborg är förstås det bättre laget på pappret och de kommer från en seger på tilläggstid medan SönderjyskE förlorade efter ett avgörande i slutsekunderna. Jag finner ändå anledning att tro att SönderjyskE kommer kunna hålla ihop det här på ett bra sätt på hemmaplan. Silkeborg är nog också relativt nöjda med ett kryss och det bör kunna borga för en mer tillknäppt tillställning. Mitt spel blir därför att det kommer göras under 2.5 mål totalt till 2.00 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos Expekt – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2.5 mål
Odds: 2.00
Bolag: Expekt
Spelstopp: 18:45, onsdag 7 mars
TV: 
Stream: