Speltips Southampton – Arsenal 23/1: FA-cupen

Simon Pålsson Publicerat: 22 januari 2021

FA-cupen fortsätter lördagen den 23 januari 2021 när Southampton ska försöka slå ut den engelska storklubben Arsenal.

Southampton - Arsena

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Efter en skakig inledning på säsongen i Premier League pekar det mesta nu på att den engelska storklubben Arsenal har hittat ett litet momentum och att man är på väg att hitta tillbaka till det spel som Mikel Arteta i framgent av sin tid i klubben har lyckats uppnå.

Det gör att man inte är en del av bottenstriden längre och kanske kan man försiktigt pusta ut lite, och försöka fokusera lite på det cupspel som man spelar parallellt med ligasäsongen. Som det ser ut nu kan det bli tufft att nå en Europaplats i Premier League och då blir det viktigt att jaga en titel på annat håll, om det går.

Arsenal kommer därför, vad jag tror, satsa relativt hårt på att försöka gå långt i FA-cupen där man på lördagen spelar borta mot Southampton.

Då kommer bortalaget med en stark trupp och en förmodat stark startelva, sedan endast Dani Ceballos och Pablo Mari rapporterats vara borta med skador.

I FA-cupen har man också sju raka matcher utan förlust och det har bevisligen varit en turnering som man har lyckats ganska bra i på sistone.

Southampton prioriterar annat

Enligt mitt sätt att se på det kommer Southampton inte att prioritera FA-cupen lika högt, med tanke på att man har ett bättre utgångsläge i Premier League och faktiskt kan nå en Europaplats om man fortsätter på den inslagna vägen. Det vore en historisk framgång för Ralph Hasenhuttl.

I den senaste omgången i FA-cupen, när laget slog ut Shewsbury Town, var det en reservbetonad startelva som tog sig an matchen.

Nu tror jag att det blir ett bättre lag den här gången för Southampton, men det säger ändå en del om magkänslan laget har inför att vara med i FA-cupen överhuvudtaget. Det kanske inte är det man slåss för med näbbar och klor?

Nu saknas dessutom William Smallbone, Jannik Vestergaard, Nathan Tella, Nathan Redmond, Michael Obafemi och Moussa Djenepo. Jag vågar lova att Southampton inte tar några risker med småskadade spelare heller.

Arsenal draw no bet spelas till 1,72 gånger såsen hos Betsafe.

  Rygga spelet hos Betsafe – Hämta 100 kr bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen:

Speltips:

Speltips: Arsenal draw no bet
Odds: 1,72
Bolag: Betsafe
Spelstopp: 13:15, lördag 23 januari 2021
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: