Speltips, Southampton – Arsenal 26/12: Vi har hittat en vinnare

Spelbloggare Publicerat: 25 december 2015

Ett Southampton helt under isen och ett Arsenal som svävar bland molnen drabbar samman på St. Mary’s Stadium, varifrån vi har det allt annat än svårt att välja sida.

Här ska lördagens Premier League-fotboll avrundas – och det är en mycket intressant match på förhand, mellan besvikelsen Southampton och Arsenal som klivit upp som oddsfavoriter till att vinna serien.

Faktum är att Southampton var med och fajtades – ännu är det inte helt kört – om Europabiljetterna för bara en och en halv månad sedan. Nu, sex vinstfria matcher senare, varav en i cupen, hittas man på den undre tabellhalvan, tolfteplatsen, med närmare ner till det röda tabellområdet än Europaområdet.

Trots att Leicester hittas ovanför Arsenal i tabellen är det självklart att de sistnämnda är favoriter till vad som är en efterlängtad och åtråvärd titel för klubben; kanske inte minst den lojala tränaren Arsené Wenger, som fått rejält med skit de senaste åren. Två pinnar har man upp till de nämnda konkurrenterna och fyra ner till jagande Manchester City.

Arsenal flera snäpp bättre nu

Såväl form som kvalité talar för Arsenal och resultatspelen till deras favör betalar oväntat bra. Finns flera intressanta alternativ att vraka mellan.

Southampton har alltså förlorat fem av de sex senaste matcherna. Övrig match slutade oavgjort, men det var hemma mot den hopplösa tabelljumbon Aston Villa. Krävs inte överdrivet mycket för att vinna över dem. Hela maskineriet hackar och förra veckan förlorade man med 0-2 hemma mot Tottenham. Klar klasskillnad och nu blir det ännu tuffare.

Gästande Arsenal – den absolut hetaste titelkandidaten – har nått den absoluta toppformen. Nu senast, i toppmötet mot Manchester City, stod man för en extremt solid prestation och vann kontrollerat med två mål mot ett – den fjärde vinsten i följd.

De är bättre än på flera år, Arsenal. Skadeeländet har ljusnat och frånvaron av stjärnan Alexis Sanchez känns inte alls lika tuff i och med att Joel Campbell kommit in och visat framfötterna direkt. Dessutom har Mesut Özil steppat upp ännu en nivå och det verkar som att den briljante tysken kommer plocka rekordet i antal assist under en och samma PL-säsong utan större bekymmer.

Kan Arsenal bara hålla farten uppe bör de vinna det här – 2,20 x insatsen för den raka tvåan smakar fågel och synas med glädje hos Betsson.

Speltips:

Speltips: Arsenal vinner, rak tvåa
Odds: 2,20 (Jämför alla odds)
Bolag: Betsson (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, lördag 26/12
TV:  viasatfotboll logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Southampton 3,75 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Oavgjort 3,50 titanbet logo
Arsenal 2,20 betsson logo
Över 2,5 mål 1,97 redbet logo
Under 2,5 mål 1,91 bwin logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: