Speltips, Southampton – Arsenal 28/1: Succé följs upp med fiasko

Spelbloggare Publicerat: 28 januari 2017

En cupsuccé – och ett annat cupfiasko kort därpå? Det är vi lite inne på för Southamptons del när de ställs mot ett hårt satsande Arsenal på St. Mary’s Stadium i FA-cupens fjärde runda. Vad landar det i?

Som Southampton spänt musklerna…

När de i slutsekunderna skickade in 1-0 på Anfield i veckan, satte de spiken i kistan – ”The Saints” är nu klara för final i Ligacupen, och det efter att bland annat ha värjt undan just Arsenal. 2-0 vann de med på Emirates Stadium. En cupskalp kan ses som ett sätt att rädda spelåret när de faktiskt är nere och cirkulerar på den undre tabellhalvan i Premier League, elfteplatsen. En möjlighet att nå ut i Europa.

Arsenal har klivit fram som den främste utmanaren till serieledande Chelsea i Premier League, men det betyder inte att de tar lätt på cupen och just FA-cupen är de specialister på. 2013/14 samt 2014/15 vann de hela kalaset. Kan Arsené Wenger och hans mannar hantera tre bollar i luften, med Champions League inräknat?

Stark tvåa

FA-cupen blir för mycket för Southampton, det är känslan. Viss mättnad lär finnas i och med den säkrade finalplatsen i Ligacupen och då är den här cupen inte alls lika betydelsefull i någon aspekt.

Men framförallt blir det här den tredje matchen på sex dagar. Med skador på flera betydande spelare blir det ännu tuffare; en av de som inte väntas bli redo är Virgil van Djik och effekten av det blir såklart större då mittbacksklippan tillika kaptenen José Fonte lämnat. Tror det blir en mycket b-betonad startelva som presenteras.

Från Arsenals sida har det deklarerats att en närmast helt ordinarie startelva kommer ställas ut, med max ett par ungtuppar i truppen. Räkna med spelare som Özil, Ramsey, Mustafi och Giroud från start. Klass!

Arsenal verkar alltså ta FA-cupen seriöst, liksom de brukar, och fastän prestationerna inte varit klockrena har de ändå 5-1-0 i formraden.

Med tanke på hur tufft spelschemat varit för ”The Saints” vore ett omspel allt annat än önskat. Pushar upp positionerna vid händelse av oavgjort en bit in i matchen? Minskar såklart sannolikheten att det hela landar i ett kryss.

Mot ett söndermatchat och ofokuserat Southampton ska Arsenal ha bättre chans att stå som vinnare efter 90 minuter än de 2,15 x insatsen som dukas upp av Bet365, som ni får 1 000 kronor i välkomstbonus hos, indikerar på. Värde ner till det dubbla betalda?

Speltips:

Speltips: Arsenal att vinna, rak tvåa
Odds: 2,15 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 18:30, lördag 28/1
TV:  tv3sport logo viasatpremium logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo unibettv logo bet365tv logo Regler och villkor gäller.

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: