Speltips Southampton – Brentford 15/3: Tät tillställning

Martin Efvergren Publicerat: 15 mars 2023

Jumbon Southampton gästas av Brentford i Premier League. Matchen spelas onsdagen den 15 mars 2023 med avspark kl 20:30 på St. Mary’s Stadium.

Southampton – Brentford

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Southampton har det tufft i botten av Premier League, men de två senaste matcherna har ändå varit små steg i rätt riktning. Efter att ha nått ett lågvattenmärke i och med förlusten mot Grimsby i FA-cupen kunde man sedan studsa tillbaka och ta en 1-0-seger hemma mot Leicester i den näst senaste ligaomgången.

I helgen väntade så en svår bortamatch mot Manchester United, men man fick oväntad hjälp av Casemiro som fick syna det röda efter en huvudlös satsning i den första halvleken. Southampton var sedan ganska nöjda med att hålla tätt bakåt och det räckte för att få med sig en poäng hem från Old Trafford.

Ruben Selles har därmed något positivt att bygga vidare på. Trots poängen man tagit på sistone är man dock alltjämt sist i Premier League – men en seger här skulle ta dem upp ovanför nedflyttningsstrecket.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Mer kamp än skönspel

Brentford har en betydligt mer behaglig position i tabellen. Man ligger just nu på en nionde plats med chans att kliva upp på samma poäng som sexan Newcastle vid en seger i den här matchen.

Inför helgens bortamöte mot Everton hade Brentford en svit på tio raka ligamatcher utan förlust. Där skulle dock den imponerande resultatraden få en plump då man föll med 1-0 efter att hemmalaget gjort matchens enda mål i den första minuten.

Southampton och Brentford möttes så nyligen som den 23:e februari och då gick de sistnämnda segrande med 3-0. När de nu möts igen är förutsättningarna emellertid jämna, oddsmässigt så gäller Brentford som favoriter till omkring 2.48 gånger insatsen.

Brentford är tunga och jobbiga att möta men mot ett kompakt försvarande Everton saknades verktygen för att vända matchen. Southampton har förbättrat sitt försvarsspel under Ruben Selles ledning och man har hållit nollan i sina två senaste matcher. Lyckas man upprepa det kan man mycket väl ta poäng här.

Brentford bör ses som favoriter, men jag tror på en jämn, tät, kampinriktad och inte alltför välspelad match. Mitt spel blir att det kommer göras under 2.5 mål totalt till 1.80 gånger pengarna hos Betinia.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2.5 mål
Odds: 1.80
Bolag: Betinia
Spelstopp: 20:30, onsdag 15 mars
TV: 
Stream:  viaplay logo